A személyi kölcsön felvételének feltételei

  2017. január 30.

Hitelt, kölcsönt, általában akkor vesz fel az ember, ha valamilyen átmeneti fizetési nehézséggel küzd. A fedezetlen hitelek legnagyobb előnye, hogy a cél meghatározása nélkül, bármire igényelheti. Például, ha halaszthatatlan kiadásai keletkeztek, vagy túlságosan sokáig tartana összespórolni a pénzt egy fontos célra, mint például a lakhatás megoldása, lakásfelújítás, esküvő, stb. Cikkünkből megtudhatja, hogy pontosan mik a személyi kölcsön felvételének feltételei.

A pénzt a bank egy összegben bocsátja a rendelkezésére és nem kérdezi, hogy mire költi, a felhasználást nem kell számlákkal igazolni. A személyi kölcsön egy rendkívül rugalmas termék. A pár százezer forintos hiteligény az általános. A bank a hiteligénylővel szemben természetesen bizonyos elvárásokat támaszt. Ezek a feltételek vonatkoznak az életkorra, a jövedelemre, és a munkaviszonyra egyaránt. Minden esetben olyan bankot keressen, ahol igényeinek és elvárásainak megfelelő terméket kaphat.


hirdetés

 

A személyi kölcsön felvételének feltételei 

Az első kritérium az életkor

Az alsó korhatár bankonként nagyon eltérő lehet. Van, ahol 18, de lehet, hogy 20, 21, 23, esetleg 25 évben határozzák meg az igénylő minimális életkorát. Előfordulhat, hogy az adott banknál szükséges kezes, vagy adóstárs bevonása is.

Idősebb korban is adódhat olyan élethelyzet, amikor hirtelen egy nagyobb összegre van szükség. Ez esetben a lejárati életkor a kritikus pont. Bankonként ez is eltérő lehet. Az igénylő életkora ugyanis a lejáratkor nem lehet magasabb, mint 65, 66, 70, vagy esetleg 72 év.

 

A második kritérium a folyamatos munkaviszony

A bankok minimum 3 hónapot várnak el a jelenlegi munkahelyén, de a követelmény pénzintézetenként eltérő lehet. Van ahol legalább 3, 6, de nem ritka, hogy az 1 éves folyamatos munkaviszonynak is meg kell lennie.

 

A harmadik kritérium a jövedelem

A munkabérből, vagy nyugdíjból származó jövedelem alsó határa a mindenkori minimálbér, de ez is bankonként eltérő lehet. Fedezet nélküli hitelek esetében a hitel maximális összegét a jövedelemhez viszonyítva állapítják meg.

 

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...