Személyi kölcsön igénylése munkáltatói igazolással

  2017. 30.

Fedezet nélküli személyi kölcsön igényléséhez 6 hónapos folyamatos munkaviszony szükséges, ez lehet két munkahelyen is, de a jelenlegi munkahelyen legalább 3 hónapja kell dolgozni. A jelenlegi munkaszerződésünkben nem lehetünk próbaidőn, és a két munkaszerződés között ha csak 3 hónapja vagyunk az új munkahelyen nem lehet 30 napnál hosszabb megszakítás. 

A kötelező jövedelemvizsgálatot törvény írja elő a pénzintézetek számára, így sem a fedezet nélküli, sem a fedezet alapú hitel nem nyújtható hívatalos jövedelemigazolás nélkül. 

Fedezetnélküli hitelek esetében általában a nettó jövedelem 5-6 szorosa vehető fel hitelként, és a meglévő hiteltörlesztés kevesebb mint a jövedelmünk 30%-a. 

A KHR listán szereplőknek a bankok, pénzintézetek nem adnak hitelt, még ha passzív státuszban vannak akkor sem. 

Társigénylőt itt is be tudunk vonni a kölcsön igénylésébe, így az igazolt jövedelmével a felvehető hitel összeget emelni tudjuk, akár ezzel kedvezőbb kamatot is kaphatunk.

1 millió forint felett érdemesebb jelzálog hitelt felvenni, ha van rá lehetőségünk, annak kedvezőbb a kamata, igaz átfutási ideje hosszabb, és kezdeti díjakkal is számolnunk kell.

Személyi kölcsönt online is igényelhetünk, van olyan bank, pénzintézet ahol akár az igénylési folyamat alatt, vagy az igénylést követő 10 - 30 perc alatt értesítenek az eredményről.

Fontos odafigyelni a kamatokra és a THM-re. Nem mindig a legolcsóbb a legjobb, az apróbetűs részt is fontos elolvasni. A bankok különböző kedvezményeket adnak, de van mikor csak az első hathónapra kapunk kamatkedvezményt, vagy kezdeti költségeket számolnak fel. 

A döntést általában befolyásolja több ajánlat esetén a szimpátia és az érzelem is. 

Személyi kölcsön igényléséhez szükséges a 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolás, az utolsó 3 havi bankszámla kivonat, állandó lakcímre szóló közüzemi számla, illetve a befizetésről szóló igazolás (elmaradást is figyeli a bank), valamint telefonos elérhetőség, és a személyes okmányok.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...