Adósságrendező hitelek feltételei

2017. január 30.

Fontos a megfelelő finanszírozási hányad, a kiváltandó hitelösszegek és a pluszban felvenni kivánt hitelösszeg belefér a jogszabályokban meghatározott és az adósságrendező bank belső hitelszabályzata szerint meghatározott maximálishitel összegbe. 

Jelzálog alapú adósságrendezés esetén a fedezetként felajánlott ingatlant a bank elfogadja és az értékelés során a kiváltandó és a pluszba felvenni kivánt összeg a banki konstrukció által meghatározott mértékbe beleférjen.

A választott futamidő alapján fizetett hiteltörlesztési részlet beleférjen a bank által meghatározott, az igazolható jövedelem alapján felvehető hitel mértékébe. 

A futamidő növelésével csökken a havi törlesztési díj, adóstárs bevonásával növelhető az igazolható jövedelem nagysága. 

KHR rendszerbe semelyik adós vagy adóstárs sem szerepelhet. 

Fedezet pótfedezet bevonásával növelhető, ilyenkor a pótfedezet tulajdonosait dologi adósként vonják be, ha a jövedelmük miatt nem akarjuk, hogy adóstársak is legyenek. 

A dologi adós másik ismert elnevezése a zálogkötelezett. Ha a fedezetül bevonásra kerülő ingatlannak több tulajdonosa van, akkor az összes tulajdonost dologi adósként kell bevonni a hitelügyletbe.
A dologi adósoknak nem vizsgálják az életkorát, sem a jövedelmét az ingatlan tulajdonukkal felelnek a hitelügyletben. 

 

 

 

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...