Thm mit jelent

 

A THM (Teljes Hiteldíj Mutató) egy olyan mutató, amely segítségével könnyedén összehasonlíthatjuk a különböző hitelajánlatokat, és meghatározhatjuk, hogy melyik hitel a legkedvezőbb számunkra. A THM számítása során figyelembe veszik a hitel teljes költségét, vagyis a kamatot, a kezelési költségeket, a biztosítást és minden egyéb költséget, amelyek a hitelfelvétellel járnak.

A THM kiszámítása során fontos figyelembe venni az összes költséget, hiszen egy alacsony kamatú hitel nem feltétlenül jelent kedvező ajánlatot, ha magasak a kezelési költségek vagy a biztosítási díjak. Ezért érdemes mindig összehasonlítani több hitelajánlatot, és nem csak a kamat alapján dönteni.

A THM kiszámítása során a hitel teljes összegét vesszük alapul, és ezt osztjuk el a hitel teljes futamidejével, majd százalékban kifejezve kapjuk meg a THM értékét. Minél alacsonyabb a THM érték, annál kedvezőbb az adott hitelajánlat.

Fontos kiemelni, hogy a THM csak egy mutató, amely segít a hitelajánlatok összehasonlításában, de nem minden esetben jelzi pontosan a hitel teljes költségét. Például egy változó kamatozású hitelnél a THM értéke csak tájékoztató jellegű lehet, mivel a kamatok változhatnak a futamidő alatt.

A THM érték fontosságát alátámasztja az is, hogy a hitelintézetek kötelesek feltüntetni minden hirdetésben és ajánlatban a THM értéket, így könnyedén összehasonlíthatóvá válnak a különböző hitelajánlatok.

A THM tehát egy nagyon fontos mutató, amely segít a hitelfelvétel során a legkedvezőbb ajánlat kiválasztásában. Érdemes mindig alaposan átgondolni a hitel felvételét, és nem csak a havi törlesztőrészletre koncentrálni, hanem figyelembe venni a teljes hitelköltséget is. A THM segítségével könnyedén összehasonlíthatjuk a különböző hitelajánlatokat, és megtalálhatjuk a számunkra legkedvezőbb megoldást.

 

 

 

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...