Segítség a rendszer használathoz!

  2017. 18.

Aktuális BUBOR, letöltheti az MNB oldaláról: BUBOR letöltése. 

Földhivatali tulajdoni lap részei: Tulajdoni lap miből áll. 

A Hitelmax célja, hogy a Pénzügyi Intézmények termékeit minél átláthatóbban tudja Felhasználóinak bemutatni, hogy ezzel elősegítse a választást.

A hitelmax oldalon a Magazinban érdeklődési körének megfelelően, naprakész információkat talál. A Kalkulátor segítségével szűkítheti azon Pénzügyi Intézmények termékeit, amelyekkel szerződésben állunk. 

A KHR -ban (régi nevén BÁR) szereplő ügyfelek részére a Bank nem biztosít hitelt.

Személyi kölcsön esetén előfordulhat, hogy passzív státuszú ügyfeleknek adnak hitelt.

A dőltbetűvel jelölt részek jelenleg még fejlesztés alatt állnak, tervezett elkészülés 2018. január.

A Kalkulátorban megjelenő termékeket saját pénzügyi paraméterei alapján is szűrheti, attól függően, hogy személyi kölcsönt, lakáshitelt, szabad-felhasználású jelzáloghitelt, vagy hitelkártyát keres.

Kamatkedvezmények

Sok bank termékét kedvezőbb kamattal tudja online igényléssel, pénzügyi közvetítő segítségével megkapni, mintha a bankfiókba besétálna, és ez ráadásul ingyenes, a bank fizet jutalékot a közvetítő részére.

Egyéb kedvezményeket is adhat a bank, amik teljesítéshez, vagy vállaláshoz kötöttek, a kalkulátorba megjelenített hiteltermék jobb oldali részén találja az opciókat, amivel beállíthatja a kedvezményeket.

Hitelek szűrése pénzügyi adatai megadása nélkül

Ha a kalkulátorban nem adja meg a jövedelmét, vagy egyéb pénzügyi adatait, csak a hitelösszeget és a futamidőt állítja be, akkor minden szerződött Pénzügyi Intézmény termékét megjeleníti az adott beállítások – hitelösszeg – futamidő szerint.

A futamidő és a hitelösszeg változtatásával más termékjellemzők (kamat, termék sajátosság), termékek jelenhetnek meg a beállítás alapján.
 

Hitelek szűrése pénzügyi adatai megadásával

1. Jövedelem beírása és egyéb hiteltörlesztés

Ha a kalkulátorban megadja a jövedelmét és KHR státuszát (régi nevén BÁR) és egyéb hiteltörlesztésre fordított havi kiadását, akkor a kalkulátor az Ön és (ha van) adóstársa jövedelmével számol, figyelembe véve a jelenlegi hiteltörlesztéseit, hogy az alapján mennyi hiteltörlesztésre jogosult, és melyik bank termékét kaphatja meg.

A legtöbb banki terméknél van egy minimum jövedelmi követelmény. Egyes banki termékek esetében csak a mindenkori minimálbért kell elérni, viszont van, ahol ez az összeg magasabb. Ez vonatkozhat adóstársakra közösen, vagy előírhatja a bank, hogy az egy adósnak is el kell érni a minimum jövedelmi követelményt. A kalkulátor ezt is figyelembe veszi.

Amennyiben kiváltja a jelenlegi hiteltörlesztését (vagy, ha több van azok egyikét), akkor növelheti a törlesztő összeget is. Amennyiben nem jelenik meg semmilyen banki termék, növelje a hitel futamidejét, vagy adóstárssal a jövedelmet, vagy csökkentse a hitelösszeget.

A JTM (Jövedelemarányos törlesztőrészlet és a hitelfedezeti arányok) szerint a jövedelmének az 50%-át fordíthatja törlesztésre jelenlegi hiteleinek törlesztésével együtt, 400.000Ft feletti jövedelem esetén 60%-át.

2. Hitelkiváltás

Hitelkiváltásnál be kell írni a jelenlegi havi hiteltörlesztését (külön beírhatja hitel típus szerint: jelzáloghitel, személyi kölcsön, egyéb hitel) és, hogy melyiket váltja ki, illetve, hogy adóstárssal vette-e fel a hitelt.

A kalkulátor ebben az esetben a kiváltandó hitelre fordított törlesztést nem vonja le a jövedelméből, és kiváltásra szolgáló banki termékeket fog listázni.

A lakáshiteleknél a lakáscélú hitelt is ki tudja váltani lakáscélú hitelre, de csak akkora összeget kérhet, amekkora a jelenlegi tartozása, nagyobb összeg esetén a szabad-felhasználású jelzáloghitelt kell választani, vagy a lakáscélú kiváltás mellé egy személyi kölcsönt vehet fel.
 

3. Jelzálog hiteleknél ingatlan érték megadása jövedelmi adatokkal

Ingatlan érték megadása esetén az irányítószám is kötelező, mert a kalkulátor figyelembe veszi a településen a bank által adható hitelarányt is.

A kalkulátorban már eltérő hitelösszegek jelennek meg, banktól függően, hogy melyik tud azon a településen magasabb hitelösszeget kiadni az adott ingatlanra.

A kalkulátor csak tájékoztató jellegű, de igyekszik egy pontosabb képet mutatni +/-5% hitelösszeg eltéréssel (egyes esetekben ennél nagyobb is lehet).

Egy ingatlan terhelhetősége JTM (Jövedelemarányos törlesztőrészlet és a hitelfedezeti arányok) szerint maximum 80% lehet, a hitelösszeget pótfedezet bevonásával lehet emelni, a JTM szabály mellett.

Az ingatlan értéket kombinálva a jövedelmi adatokkal, már pontosabb szűrést kap, figyelembe véve a jövedelmi arányokat. 

A hitelek listázásakor csak azokat a banki termékeket jeleníti meg a kalkulátor, amelyik banki hitelkonstrukcióra a megadott adatok alapján jogosult lehet.

Nem jelennek meg a banki termékek

1. Csak hitelösszeg és futamidő beírása esetén

Ha nem jelenik meg egy termék sem, vagy, ha kevés termék jelenik meg, akkor csökkentse a hitelösszeget, vagy növelje a futamidőt. Ebben a beállításban szinte minden hitel kijön, amelyik abba a hitelösszeg sávba esik. 

2. Jövedelem és KHR (BÁR) státusz megadása esetén 

Ha nem jelenik meg egy bank sem, vagy KHR-ben (BÁR) szerepel jelőlést kapcsolta be, vagy nagy a valószínűsége, hogy kevés a jövedelem, próbálja csökkenteni a hitelösszeget, vagy növelni a futamidőt, vagy a szűrőket kapcsolja ki. 

 Szűrők használata a kalkulátorban 

A kalkulátorban egy banknak több terméke is megjelenik, akár az összes, ezért van szükség szűrésre.

A kamatperiódusok szűrése az egyik fő szűrés, amivel a banki termékek között összehasonlítást végezhet és csökkentheti a termékek számát.

Szűrhet az alábbiak szerint: 

  • hitel kamat fajták alapján ( piaci, fogyasztóbarát, állami támogatott, köztisztviselői)
  • bankok szerint

Rendezések emelkedő, vagy csökkenő sorrendben:

  • törlesztő szerint
  • hitelösszeg szerint (jelzálog esetén mikor ingatlan értéket is használ)
  • THM szerint
  • kamat szerint
  • legtöbbet nézett hitel
     

Jogi információk

Olvassa át a jogi információkat is.

Fontos, hogy szánjon időt a Pénzintézeteknél történő tájékozódásra, hogy a választott szolgáltatás igénybevételére vonatkozó döntését csak ezt követően hozza meg.

A hitelmax oldalon a tájékoztatás nem tartalmazza teljes körűen a szerződési feltételeket, illetve az itt szereplő adatok tájékoztató jellegűek.

A hiteligénylés leadása, vagy jelentkezés egy banki szolgáltatásra, vagy egy meghirdetetett bank hiteligénylésére, illetve a program által készített összehasonlító táblázatban szereplő adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlatnak, szerződéskötési kötelezettséget egyik fél részére sem jelentenek, illetve a pénzintézetek sem kötelesek kölcsönnyújtására. Egyes esetekben eltérés lehet a kalkulátorban megjelent adatokban és a bank által a bankfiókba kiadott ajánlatok között, amiért felelőséget nem vállal a hitelmax üzemeltetője, melyek a kerekítésből, vagy banki szabályok változása esetén, a frissítésből származnak. 

Legyen figyelemmel jelenlegi és jövőbeni várható pénzügyi teherbíró képességére!

Felhívjuk szíves figyelmét a Magyar Nemzeti Bank fogyasztóvédelmi honlapjára, az ott található termékleírásokra, összehasonlítást segítő alkalmazásokra, valamint az MNB tájékoztatójára a túlzott eladósodottság kockázatairól!

 


 

 

 

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...