Falusi CSOK - településlista

  2019. 15.

 

A falusi CSOK részleteiből, amely július 1-től indul, hiányzott a végleges településlista, ami azt mutatja meg, hogy hol lehet majd a vissza nem térítendő támogatásból ingatlant vásárolni, felújítani. Már elérhető a falusi CSOK településlistája, így megnézheti, hogy az Ön által választott település, ahol ingatlant szeretne vásárolni, szerepel-e rajta.

 

Falusi CSOK - településlista, részletek

  • Támogatási összeg: 1 gyermek után 600.000 Ft, 2 gyermek után 2.600.000 Ft, 3 vagy több gyermek után 10.000.000 Ft.
  • Minimális négyzetméterhatárok: Meghatározták a minimális négyzetméterhatárokat, követve ezzel az általános CSOK szabályait. Eszerint egy, kettő illetve három gyermek esetén lakásoknál 40, 50 és 60 nm a minimális alapterület, míg házak esetében 70, 80 és 90 nm az alsó határ.
  • Felhasználás: A támogatás felhasználható lakásfelújításra, használt és új lakás vásárlására egyaránt igénybe vehető. Vásárlásra (új lakás kivételével) legfeljebb a támogatási összeg fele fordítható.
  • Munkaviszony: Legalább egyéves folyamatos (a legmagasabb, 10 millió Ft-os támogatási összegnél kétéves) biztosítási jogviszony szükséges, illetve erkölcsi bizonyítvány, valamint az, hogy közeli hozzátartozótól, saját tulajdonban álló gazdasági társaságoktól nem lehet ingatlant vásárolni. A lakásban kötelező bentlakást pedig a jegyzők bevonásával fogják ellenőrizni.
  • Egyéb banki szolgáltatások: Fontos, hogy a falusi CSOK igénybevételéhez a bankok más szolgáltatás igénybevételét nem írhatják elő, tehát nem lehet például lakáshitel felvételéhez kötni azt. Viszont, ha egy családnak szükséges lakáshitel is a CSOK mellé, mert az nem elegendő forrás, akkor lehetősége van hitelt igényelni mellé. Fontos tudni, hogy egyes bankok a CSOK összegét önerőként elfogadják.

 

Településlista

A kormany.hu oldalon olvashatja a teljes és végleges településlistát. A települések között találni ismert neveket, nem egy idegenforgalmi szempontból is fontos helységet, ahol mégis az állandó lakosság folyamatosan fogyatkozik.

 

A legkedvezőbb lakáshitelt itt találja! - Hitelmax lakáshitel kalkulátor
 

 


 

 

 

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...