Hitelkiváltás személyi kölcsön esetén

2017-01-30

 

Hitelkiváltásról akkor beszélünk mikor egy vagy több hitel terméket kiváltunk és egy új kedvezőbb feltételű hitelbe vonunk össze.

 Az Adósságrendező hitel is ilyen hitel, de abban az esetben a cél konkrétan az adósságrendezés és általában plusz hitelösszeget nem enged meg a konstrukció.

A Hitelkiváltásnál nem kell minden hitelünket kiváltani, a hitel bírálatsorán a bank már figyelembe fogja venni azokat a hiteleket, amiket kiváltunk és annak a törlesztő részleteit már nem veszi fennmaradó törlesztési kiadásnak.

Az Adósságrendező hitelek általában kedvezőbb kamatozásúak, de ez nem minden esetben van így.

A Hitelkiváltásra használt személyi kölcsönök is lehetnek kedvező kamatúak és kedvező hiteldíj-mutatójúak, akár a jövedelem nagysága vagy egyéb akciós kitétel miatt.
Ilyen akciós lehetőségek általában a magas jövedelem, ha eléri a 250 000 Ft nettó keresetet valaki, vagy utalja a fizetését a banknak, vagy már több éve az ügyfele, de akár rendszeresen teljesít utalásokat például bérleti díjból vagy más jövedelemből a banknál vezetett számlára.

Érdemes összehasonlítani a hitelek konstrukcióit és hiteldíj-mutatóit és figyelembe venni, hogy adósságrendező hitel esetén az össze hitelünk múltját elmaradását megvizsgálja a bank és ez is nagy mértékben meghatározza a hitelbírálatot.