Adósságrendező fedezet nélküli hitel

  2017. 30.

 

Adósságrendező hitelről akkor beszélünk, mikor többféle és típusú hitelünk van, és az összes hitelünket kiváltjuk egy kedvezőbb hitelben. Általában kedvezőbben járunk az adósságrendezéssel, hitelkiváltással, ha a régi drágán felvett kamatoktól megszabadulhatunk.

 

A hitelkiváltást általában jelzáloghitel esetén használják, mikor egy jelzálog-hitelt, legyen lakáshitel, kiváltunk egy másik bank kedvezőbb hiteltermékével, vagy akár még több hitelt veszünk fel (nem mindegyik termék esetén lehetséges) az ingatlanra.


A fedezet nélküli hiteleknél inkább adósságot rendezhetünk, de itt is lehetséges a hitelkiváltás. Ilyen esetben csak bizonyos hiteleinket válthatjuk ki. A bank a jövedelem vizsgálat során nézi mennyit törlesztünk más hitelekre, és ez befolyásolja a felvehető hitelösszeget.


Az adósságrendező hiteleknél több típust kiválthatunk. Jelzálog esetén adósságrendező jelzáloghitellel, ahol ingatlan fedezet szükséges, és előfordulhat, hogy a terhelés miatt nem tudjuk kivitelezni, csak pótfedezet bevonásával.


A fedezetlen hiteleknél, áruhitelt, személyi kölcsönt, akár autóhitelt is egybe vonhatunk kiválthatunk egy új hitellel. Az adósságrendező hitelek esetében általában többlet hitelösszeget szabad-felhasználásra nem tudunk felvenni, ilyenkor a személyi kölcsönt alkalmazzuk, ahol hitelkiváltást hozunk létre.

Adósságrendezésnél a bankok az összes kiváltandó hitel esetében megvizsgálják a hitelmúltat, ami sok papír bekérésével járhat. Megvizsgálják a fizetési múltunkat a hiteleknél és a számláinknál is, amit  hiteligénylés esetén be kell nyújtani.


A bankok általában egy kis összeggel több hitelt engedélyeznek, hogy a lezárt hitelek végtörlesztésénél felmerült költséget is rendezni tudjuk.

 


 

 

 

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...