Miért válassza a hitelkártyát?

  2023. 10.

A hitelkártya és a bankkártya két külön dolog. Mindkettőre más szabályok vonatkoznak. A hitelkártyával nem saját pénzét használja, hanem a bankét. Ingyen forgathatja a hitelintézet pénzét, ha betartja a hitelkártyára vonatkozó szabályokat, melyek közül a három legfontosabb, hogy ne lépje túl a hitelkeretet, mindig időben fizesse vissza tartozását, ne használja készpénz felvételre a kártyát, csak vásárlásra. Miért válassza a hitelkártyát? Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb érveket.

A hitelkártya igénylése egyszerű. A hitelkeretet a bank határozza meg egyénre szabva, ami általában a nettó kereset 2-3-szorosa. A hitelkártya precíz ügyfeleknek ajánlott. Ha Ön tudja magáról, hogy nem képes teljesíteni a feltételeket, érdemes alaposabban átgondolni használatát, mert nagyon könnyű egy hitelkártyával adósságot felhalmozni.

 

Miért válassza a hitelkártyát?

  • A hitelkártyás fizetések után pénzvisszatérítést kaphat. A jóváírás mértéke általában 1-3%.
  • A hitelkártya birtokosok kedvezményekre, illetve árengedményekre lehetnek jogosultak bizonyos boltokban, webáruházakban.
  • A hitelkártyával pontokat is gyűjthet, amelyeket a webáruházakban lehet beváltani.
  • Egy hitelkártyának éves díja van, amit általában az első évben elenged a hitelintézet.
  • A legtöbb esetben nincs havi számlavezetési díj.
  • A hitelkeret megállapításakor hitelbírálat történik. A hitelkeret későbbi növelését, vagy csökkentését kérheti, amit szintén a pénzintézet bírál el. Ha pozitív a hitelbírálat módosítják a hitelkeretet.
  • A hitelkártya használatakor van egy 1 hónapos költési időszak, mely során maximum a megállapított hitelkeret mértékéig ingyen használhatja a bank pénzét. A következő időszak a visszafizetési időszak, ami 15-23 nap, ez alatt kell rendezni az előző hónap végén fennálló tartozását. Fontos tudni, hogy ez a 15-23 napos visszafizetési időszak már része a következő 1 hónapos költési időszaknak is.
  • A bank pénzét kamatmentesen használhatja, egy meghatározott ideig, ami általában 45-53 nap. Ha túllépi ezt az időszakot, a fennálló tartozás után kamatot kell fizetni a banknak. 
  • A pénzintézetek általában a hó végi hitelkártyatartozás 5%-ának megfelelő minimum befizetendő díjat várnak el, ha ennek befizetését elmulasztja, akkor a fennálló tartozásra számított kamatokon kívül általában késedelmi díjjal is terhelik a tartozást.
  • Ha csoportos beszedési megbízásokat teljesít hitelkártyájával, akár 1-6%-os jóváírást is kaphat.

 

 

 

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...