Egy év türelmi idővel indul a CSOK Plusz, de mit jelent ez?

  2024. február 22.

 

A CSOK Plusz egy fix, legfeljebb 3%-os kamatozású támogatott hitel, melyből a fiatal házaspárok megfinanszírozhatják lakáscéljukat. Egy év türelmi idővel indul a CSOK Plusz, de mit jelent ez? A kölcsönre az első évben csak kamatot kell fizetniük a fiatal házasoknak.

 

A kölcsönhöz különböző plusz kedvezmények kapcsolódnak a futamidő alatt született gyermekek után:

  • Az első baba érkezésekor az adós kérheti törlesztési kötelezettsége egy éves szüneteltetését.
  • A második gyermektől minden egyes baba születésekor elengednek a fennálló tartozásból 10-10 millió forintot.

 

A CSOK Plusz egyik speciális tulajdonsága, hogy a futamidő első 12 hónapjában csak kamatot kell fizetni, ezt szokás türelmi időnek is nevezni. Ez azt jelenti, hogy a hitel törlesztőrészlete jóval kedvezőbb az első évben, de a második évtől érdemben megemelkedik.

Fontos tudni, hogy a CSOK Plusz esetében a türelmi idő nem választható, ez minden esetben automatikusan jár. Az első évben nagy segítség a türelmi időszak, az adósoknal ugyanis ebben az időszakban jóval kedvezőbb fizetési kötelezettségük van.


hirdetés

A türelmi időszakot követően megemelkedik a havi fizetnivaló, ráadásul többet is szükséges fizetni, mint eredetileg kellett volna. Ez érthető is, hiszen a teljes fennálló tartozást gyakorlatilag egy évvel rövidebb idő alatt kell rendezni a bank felé.


A türelmi idő nyújtotta kezdeti nagy segítségnek ára van, melyet a teljes hátralévő futamidő alatt kell megfizetniük a házaspároknak. A CSOK Plusz igazi előnye azonban a kedvező kamat és a második gyermektől járó 10 millió forint tartozáselengedés.

A kedvezményekért cserébe azonban számos feltételt is teljesíteniük kell a fiataloknak ahhoz, hogy kihasználhassák a lehetőséget.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...