Idén változott a Széchenyi Hitelkártya

  2024. január 26.

A Széchenyi Hitel meghatározó hitelkonstrukció a vállalkozások számára. Ez köszönhető az igen kedvező kamatozásának, az állami kezességvállalásnak és a széleskörű felhasználhatóságnak. Sokféle konstrukció létezik, amely a vállalkozások számos célját lefedi. Bizonyos ágazatokban tevékenykedő vállalatok számára speciális Széchenyi Hitel érhető el.

 

Idén változik a Széchenyi Hitelkártya

A Széchenyi Kártya Programban 2024-ben a következő feltételek módosultak:

  • A fuvarozói szektor kedvezőbb feltételekkel kaphat Széchenyi Kártyát. a Széchenyi Folyószámlahitel és a Likviditási Hitel esetében a maximális hitelösszeg a vállalkozás árbevételének 35%-a lehet a jövő évtől. 
  • Bizonyos esetben emelkedik a maximális hitelösszeg. A Széchenyi Beruházási Hitel és az Agrár Beruházási Hitel esetében a maximális hitelösszeg 1,4 milliárd forint. 
  • A Széchenyi Beruházási Hitel kamata is csökken bizonyos esetekben. Zöld beruházási hitelcélok esetében a kamat 2024-től 1,5% lesz. 
  • A Széchenyi Mikrohitel esetében a maximális hitelösszeg 50 millió forintról 100 millió forintra emelkedik a jövő évtől. (Az ügyfélcsoport szintű limit is emelkedik 200 millió forintra.) A megfelelő hitelcélok közé pedig bekerül az elektromos járművek finanszírozása. (A nettó vételár nem haladhatja meg a 25 millió forintot.)

 

Ezek a változások kedvezőek. A hitelösszeg és a célok köre bővül, míg a zöld célok esetében még kamatcsökkenést is láthatunk. Ezek alapján idén is nagyon jó megoldás lehet a Széchenyi Hitel azon cégek számára, amelyeknek forrásra van szükségük.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...