Egyre nagyobb a kereslet a tetőtéri lakásokra

  2017. augusztus 24.

 

Napjainkban fellendülőben vannak az új építésű tetőtéri lakások az ingatlanpiacon, főleg Budapesten. Ez köszönhető annak, hogy egyre kevesebb telket lehet vásárolni, ami miatt egyre több az emeletráépítés, illetve a bérházak helyére felhúzott tetőteres luxuslakás. 

 

A tetőtéri lakások az elmúlt években váltak ismét divatossá, jellemzően Budapesten és környékén. Budapesten 1300 ilyen lakás kelt el egy év leforgása alatt. A bérházak fölé tervezett tetőtéri lakások egyre gyakoribbak Budapesten, ahová exkluzív, penthouse-lakásokat építenek gyakran. Az elmúlt években 8-10%-kal több lett rá a kereset ami,  a VI. kerületben 764 ezer forintos, a IX. kerületben pedig 679 ezer forintos négyzetméterárat eredményezett. A belvárosi tetőtéri lakások általában ugyanolyan hamar elkelnek, mint a más típusú ingatlanok. Vevőjelöltjeik egyharmada külföldi. Országos viszonylatban tetőtéri lakást az emberek 1-1,5%-a vásárol.

 

Az Otthontérkép adatai alapján Magyarországon a tetőtéri lakások túlnyomó része Budapesten van és a legtöbb a VI., VII. és IX. kerületekben található. A többi nagyvárosokban, mint például Debrecen, Szeged, Székesfehérvár a tetőtéri lakások kínálata csekély, de a belvárosi telkek ezekben a városokban is egyre jobban fogynak, így pár éven belül fellendülhet a tetőterek üzlete is. 

 

Ha szeretne vásárolni egy tetőtéri ingatlant, és ahhoz hitelre is szüksége van, tájékozódjon oldalunkon a hitelfelvétellel kapcsolatban. 

 


hirdetés

 

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...