Egyre nagyobb a kereslet a tetőtéri lakásokra

  2017. augusztus 24.

 

Napjainkban egyre nagyobb a kereslet a tetőtéri lakásokra, főleg Budapesten. Ez köszönhető annak, hogy egyre kevesebb telket lehet vásárolni, ami miatt egyre több az emeletráépítés, illetve a bérházak helyére felhúzott tetőteres luxuslakás. 

 

A tetőtéri lakások az elmúlt években váltak ismét divatossá, jellemzően Budapesten és környékén. Budapesten 1300 ilyen lakás kelt el egy év leforgása alatt. A bérházak fölé tervezett tetőtéri lakások egyre gyakoribbak Budapesten, ahová exkluzív, penthouse-lakásokat építenek gyakran. Az elmúlt években 8-10%-kal több lett rá a kereset ami,  a VI. kerületben 764 ezer forintos, a IX. kerületben pedig 679 ezer forintos négyzetméterárat eredményezett. A belvárosi tetőtéri lakások általában ugyanolyan hamar elkelnek, mint a más típusú ingatlanok. Vevőjelöltjeik egyharmada külföldi. Országos viszonylatban tetőtéri lakást az emberek 1-1,5%-a vásárol.

 

Az Otthontérkép adatai alapján Magyarországon a tetőtéri lakások túlnyomó része Budapesten van és a legtöbb a VI., VII. és IX. kerületekben található. A többi nagyvárosokban, mint például Debrecen, Szeged, Székesfehérvár a tetőtéri lakások kínálata csekély, de a belvárosi telkek ezekben a városokban is egyre jobban fogynak, így pár éven belül fellendülhet a tetőterek üzlete is. 

 

Ha szeretne vásárolni egy tetőtéri ingatlant, és ahhoz hitelre is szüksége van, használja a Hitelmax hitelkalkulátorát.  


hirdetés

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...