Mit kell tennünk, hogy utalhassunk a Wise-on?

  2024. 28.

A Wise (kezdetben TransferWise) története 2011-ben kezdődött, a cég alapítóinak célja az volt, hogy kényelmesebb és olcsóbb legyen a nemzetközi utalás, illetve a bankoknál kedvezőbb árfolyamon lehessen devizát váltani. Közben kiderült, hogy a gyors és olcsó utaláson, devizaváltáson túl egyéb szolgáltatásokra is van igény, így a cég nevét 2022-ben Wise-ra változtatták, ettől kezdve a szolgáltatások Wise és Wise Business néven érhetők el. Mit kell tennünk, hogy utalhassunk a Wise-on? Cikkünkből kiderül!


A Wise fiók egy számla, amelyen több mint 40 pénznemben tarthat pénzt, ezek között pedig bármikor váltat az éppen aktuális Wise árfolyamon. A számláról egyszerűen utalhat külföldre is. Ha más devizanemben utalna, akkor a Wise az aktuális devizaárfolyammal számol, ezen felül szolgáltatási díjat számolnak még fel. A rendszert könnyű kezelni, hiszen az utalás elindítása előtt megjelenik az árfolyam és az utalás költsége, így lehetősége van arra, hogy csak akkor indítsa el a folyamatot, ha ez az ön számára megfelelő. Ez utóbbi egyébként az utalt összeg 0,39%-ról indul, ám a pontos díj devizánként változik.


Nagy összegű utalásnál valamilyen fényképes igazolvánnyal kell azonosítania magát, illetve igazolni kell a pénz forrását is. Ha például ingatlaneladásból származik az elutalni kívánt pénz, akkor szükség lehet többek között az adásvételi szerződésre, a bankszámlakivonatra, amelyen látszik, hogy megkapta a vételárat, valamint egy kivonatra az adott ország ingatlannyilvántartásából.

Más adatokra és dokumentumokra lesz szükség akkor, ha munkabérből, örökségből, kölcsönből, cégeladásból, sportfogadásból, esetleg befektetésekből származik az összeg, így mindenképpen célszerű erről előzetesen tájékozódni.


Mit kell tennünk, hogy utalhassunk a Wise-on?

  1. Először regisztrálni kell a Wise-ra, amihez elég egy email cím.
  2. A regisztrációt követően meg kell adni az utalni kívánt összeget, valamint annak pénznemét.
  3.  Meg kell adni annak a személynek vagy cégnek a banki adatait, ahová a pénzt fog küldeni.
  4. Nagyobb összegnél, illetve bizonyos pénznemeknél igazolni kell a személyazonosságát, valamint a pénz forrását.
  5. Az utalni kívánt összeget banki átutalással, valamint betéti vagy hitelkártyával egyaránt befizetheti. A banki utalás jelenti a legolcsóbb megoldást, ám viszonylag időigényes, míg a bankkártyás és hitelkártyás fizetésért a Wise díjat számol fel, ugyanakkor így gyakorlatilag azonnal a számlán lesz a pénz.
  6. Az utalás elindítását követően a fiókjában nyomon követheti a tranzakció aktuális állapotát, így azonnal értesülhet arról, ha a pénz célba ért.

 

 

 

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...