Készpénzátutalás külföldre olcsón! TransferWise!

  2017. 14.

A mai világban szinte természetessé vált, hogy otthonról, a fotelból számos dolgot el lehet intézni egy számítógép, laptop, vagy okostelefon, és internet segítségével. Nem okoz gondot a online befizetni a számlákat, utalni, utazást szervezni, szállást foglalni, vásárolni, stb. Távoli rokonokkal, barátokkal gond nélkül lehet tartani a kapcsolatot. Életünk részévé vált a nemzetközi átutalás magánemberkén is, illetve az üzleti életben is. Cikkünkben a TransferWise-ról olvashat bővebben, ami egy korrekt, megbízható készpénzutalási lehetőség. Ha készpénzátutalást szeretne külföldre olcsón, válassza a TransferWise-t!

 

Készpénzátutalás külföldre olcsón! TransferWise!

Mióta létezik a TransferWise?

A nemzetközi pénzáramlás életünk szerves része, ezért fontos, hogy legyen egy gyors, olcsó, precíz, kedvező árfolyamokkal dolgozó, online rendszer. A TransferWise Angliában alakult 2011-ben. Kedvező tulajdonságainak köszönhetően hamar nagy népszerűségre tett szert. Ma már a világ több mint 60 országába biztosítja a pénzforgalmat.

 

Mi a TransferWise lényege?

A cég minden országban nyit egy saját bankszámlát, ezen gyűjti össze a külföldi utalásra szánt megbízásokat. A kimenő és bejövő tételeket összesíti és csak az egyenleget, a nettó különbséget utalja ki, vagy fogadja be, így a megbízások jelentős része országon belül marad. Tehát például, ha Ön Horvátországba szeretne utalni 250 EURO-t, ezzel egy időben valaki Horvátországból utalna 200 EURO-t, akkor a két ország között csak 50 EURO fog megmozdulni.

 

Hogyan működik a TransferWise?

Ha Angliából, angol fontban levő pénzt szeretne Magyarországra utalni, akkor az angol számlájáról át kell utalnia a TransferWise angol számlájára az összeget, és a cég a magyar számlájáról utalja majd a címzett magyar számlájára a megfelelő forintösszeget. A valutaváltás a mindenkori piaci középárfolyamon történik.

A TransferWise weboldalán kell regisztrálni a szolgáltatásra a következő adatokkal:

  • a feladó és a kedvezményezett neve
  • bankszámlája
  • küldeni kívánt összeg

A rendszer rögtön tájékoztat arról, hogy mikor ér a címzett számlájára az utalt összeg, és, hogy pontosan mennyi is lesz az, illetve, hogy az ügyletnek milyen anyagi vonzata van. A TransferWise szolgáltatásának díja 400 GBP felett az utalni kívánt összeg 0,5%-a, alatta fix 2 GBP. Ezzel a rendszerrel sokat spórolhat, ugyanis a bankok nemzetközi pénzátutalási szolgáltatásainál nyolcszor olcsóbb. Ha Európán belül történik a tranzakció, sokszor már aznap, akár pár órán belül megérkezik a címzett számlájára az utalt összeg.

 

Fontos!

  • A TransferWise soha nem rendelkezik az Ön számlája felett.
  • Soha nem utal át összeget egyenesen valaki másnak.

 

 


 

 

 

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...