Miért egyre elterjedtebb az online bankolás?

  2017. július 25.

 

Napjainkban el sem lehet képzelni életünket internet nélkül. Az internet elterjedésével az online ügyintézések száma is nőtt. Miért egyre elterjedtebb az online bankolás? Akik szeretnek időt, és pénzt megtakarítani, biztos, hogy amit csak lehet, interneten intéznek. Többek között a banki ügyeiket is.

 

 Miért egyre elterjedtebb az online bankolás?

Az elektronikus bankolásnak két nagy előny e van:

  • azonnali információt biztosít
  • a legolcsóbb a banki szolgáltatások között

 

Az elektronikus bankolás azért a legolcsóbb banki szolgáltatás, mert gépek szolgálják ki az ügyfeleket, vagyis minden élő munkát igénylő feladatot magunk végzünk. Ennél eggyel drágább a telefonos ügyfélszolgálat, a legdrágább pedig a bankfióki ügyintézés. A két utóbbinál az élőmunka költségét kell megfizetni, illetve a bakfiók fenntartási költségeit.

Ezek a szolgáltatások ma már nem csak számítógépekről, laptopokról érhetőek el, hanem okostelefonokról is. Erre nem csupán a mobiltelefon kis méretű képernyőjére optimalizált internetbank szolgál, hanem le is lehet tölteni alkalmazásként is, az erre a célra kialakított webáruházakból. Ez azért hasznos, mert így bármikor, bárhonnan intézheti ügyeit telefonjáról, akár menet közben is, villamoson, buszon, vonaton, váróteremből, stb., még akkor is, ha nincs az Ön közelében számítógépe, vagy nem vitte magával laptopját.

 

A direktbank-internetbank-netbank szolgáltatás, automatikusan nem jár a bankszámlához, külön szerződést kell kötni hozzá a bankszámla nyitásakor, de ha esetleg akkor elmaradt, vagy úgy gondolta nincs rá szüksége, utána is igényelhető. Azért érdemes igénybe venni az internetbankot, vagy direktbankot, mert mint már említettem az ingyenes szolgáltatások közé tartozik. Ezek segítségével könnyen hozzáférhet bankszámlájához, és különböző műveleteket hajthat végre (lekérheti egyenlegét, utalásokat, lekötéseket indíthat, módosíthat, stb.) anélkül, hogy be kellene fáradnia a bankfiókba, és annak nyitvatartási idejéhez igazodnia, arról nem is beszélve, hogy online bankolással ezek a műveletek sokkal olcsóbbak, mintha a bankfiókban intézné.

Az online banki ügyintézésnek számos előnye mellett azért hátránya is van. Sajnos egyre több a visszaélés, az illetéktelen hozzáférés. Ezt a veszélyt kódszámokkal, kulcslemezekkel, elektronikus aláírás hitelesítési rendszerekkel, valamint ezek több szinten való bekérésével lehet minimálisra csökkenteni. Ami nagyon fontos, soha ne adja meg senkinek bankkártyája PIN-kódját, illetve jelszavát, se telefonba, se interneten.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...