Tudjon meg többet az online banki ügyintézésről!

  2017. július 21.

A mai elektronikus világban el sem tudjuk képzelni életünket számítógép, bankkártya, mobiltelefon, tablet, internet, és egyéb elektronikus dolgok nélkül. Számos szolgáltató rendelkezik online felülettel, lehetőséget adva ezzel ügyfeleinek az online ügyintézésre. A bankok sem kivételek ez alól, valamennyi bank rendelkezik online felülettel. Az online banki ügyintézés, vagy nevezhetjük online banking-nak, esetleg e-banking-nak, egyre népszerűbb hazánkban. Ezzel együtt nőtte ki magát a mobil-bank szolgáltatás is, mely lehetővé teszi, hogy mobiltelefonról végezze az ügyintézést. A népszerűség oka az lehet, hogy meggyorsítja az ügyintézést, nem kell bemenni a bankfiókba, nem kell sorban állni, ezzel rengeteg időt lehet megtakarítani. Hogy még többet megtudjon az online banki ügyintézésről cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat!

 

Tudjon meg többet az online banki ügyintézésről

Milyen feltételei vannak az online bankolásnak?

Az online bankolás lebonyolításához mindenképpen szükséges számítógép, laptop vagy okostelefon.


hirdetés

 

Miért fontos a jelszó?

A szerződés megkötését követően kap egy felhasználónevet és egy jelszót a banktól, melyet később megváltoztathat. Ami ajánlott is, mert egy Ön által megadott jelszót könnyebben megjegyezhet, mint a bankfiók által meghatározottat. Viszont érdemes olyan jelszót megadni, ami nem feltétlenül kötődik személyéhez, gondolunk itt például a születési dátumra. Ez nem túl szerencsés jelszó, mert egy esetleges visszaélés esetén, ha az illetéktelenek hozzáférnek személyes adataihoz, biztosan ezzel kezdik a próbálkozást. Néhány bank a jelszavas védelmen túl a felhasználó azonosítására szolgáló chipkártyát, vagy tokent is rendelkezésre bocsát a biztonság további növelése érdekében. Egyre jobban elterjedt védelmi rendszer az egyszeri jelszó használata. Ezt az ügyfél belépésekor és/vagy tranzakciók rögzítésekor az azonosítási jelszó bekérése után kapja SMS-ben. Ez egy egyszeri véletlenszerű jelszó, így ha esetleg visszaélés történne, a jelszó megszerzése kevésnek bizonyul.

 

Szolgáltatások, melyeket online felületről végezhet:

 • számlaegyenleg lekérdezése
 • számlakivonatok lekérdezése
 • átutalások indítása
 • megtakarítások kezelése
 • értékpapír számla kezelése
 • csoportos beszedési megbízások kezelése
 • ügyfélszolgálat

 

Ha online intézi ügyeit, figyeljen a biztonságra

 • Igyekezzen banki ügyleteit otthoni számítógépéről intézni, ne idegen gépről, így kisebb az esélye a visszaéléseknek.
 • Folyamatosan tartsa karban az operációs rendszert védő vírusirtó programot és a személyi tűzfalat.
 • Bizalmas adatait lássa el kóddal.
 • Tartsa állandó ellenőrzés alatt számlájának mozgását. Ha valami szokatlant tapasztal, azonnal vegye fel a kapcsolatot a bankfiókkal.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...