Hamarosan használható a Transferwise bankkártya!

  2018. március 07.

Az emberek szeretik otthonról, kényelmesen intézni ügyeiket. Ez már szinte természetessé vált, főleg a fiatalok körében. Talán ők bátrabban vágnak bele az internetes ügyintézésbe, illetve vásárlásba, mint az idősebb korosztály. Adódhat úgy egy élethelyzet, hogy külföldre kell pénzt utalni, akár fiatalabb az ember, akár idősebb. Az egyik legelterjedtebb megoldás erre a Transferwise, ami egy korrekt, megbízható készpénzutalási lehetőség.

 

Ez a rendszer Angliában alakult 2011-ben. Napjainkban már a világ több mint 60 országában biztosítja a pénzforgalmat, 15 féle devizában. A Transferwise egy gyors, olcsó, megbízható, kedvező árfolyamokkal dolgozó, online rendszer. Lényege azon alapul, hogy a pénzügyi megbízások jelentős része országon belül marad. Vagyis, a cég minden országban nyit egy saját bankszámlát, ezen gyűjti össze a külföldi utalásra szánt megbízásokat. A kimenő és bejövő tételeket összesíti és csak az egyenleget, a nettó különbséget utalja ki, vagy fogadja be.

 

A Transferwise rendszer folyamatosan fejlődik, már bankszámla, illetve bankkártya is létezik hozzá. Hazánkban még nem igényelhető, de a rendszer már használható. Jelenleg még csak próbaüzemben működik, 1000 kiválasztott felhasználó tesztelésével.

 

Az ígért kondíciós feltételek az alábbiak:

  • ingyenes számlanyitás
  • ingyenes kártyaigénylés
  • ingyenes pénz rátöltés és utalás fogadása
  • deviza váltás 28 deviza között 0,35-1% jutalék mellett
  • utalás egyező devizában 0,6 EUR-ért
  • ingyenes “overseas” készpénz felvétel a teszt időszakban
  • maximum 200 GPB/hó erejéig a teszt időszakon kívül

 

Hogyan igényelheti a kártyát?

A kártya igénylésére a honlapon van lehetőség, ahol csak a postázási címet kell megerősíteni, és a kártyaszám azonnal le is generálódik, és a kártya inaktív állapotban látható a rendszerben. Pár nap múlva elpostázzák az Egyesült Királyságból a kártyát, amit a PIN-kód segítségével aktiválni is lehet. Egyelőre csak angliai lakcímmel rendelkezők igényelhetik, de hamarosan az egész EU-n belül elérhető lesz.

Az ATM-ek debit mastercardként ismerik fel a kártyát, vagyis egy igazi bankkártyának fogadják majd el hazánkban is. A számla alszámláin több devizában is lehet pénzt tárolni (forintban is), így akár azt is ki lehet választani az automata esetében, hogy melyik pénznemben szeretné felvenni a kívánt összeget.

 


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...