Jövő árpilistól elérhetővé válik itthon is az arcfelismeréssel és ujjlenyomattal történő bankkártyás fizetés!

2018-01-25

A Mastercard Identity Check 2019-ben a világon 37 országában lesz elérhető, mellyel a fizetés már tényleg csak egy pillanatnyi idő lesz, és mellé még a biztonság is javulni fog. 2019 áprilisától Magyarországon is elérhető lesz az arcfelismeréses és ujjlenyomattal történő hitelesítés a bankkártyás vásárlásokkor, ezt 2018. január 24-én jelentetté be. Egyesek ezt a fajta fizetési módot már csúcstechnológiának tartják.


Az arcfelismeréssel és ujjlenyomattal történő fizetés a biotermikus fizetési technológia fejlesztette ki, amely jövőre már a világ 37 országában elérhető lesz. Az újfajta fizetési technológia előnyei közt szerepel, hogy az új hitelesítési megoldás felgyorsítja a digitális fizetést, így ezáltal könnyebb, egyszerűbb és zökkenőmentes fizetést tesz majd lehetővé, ami által várhatóan csökkenni fog a vásárlások megszakításának aránya. Nem kell aggódni az adatokkal való visszaélés miatt sem, hiszen ezzel a fizetési móddal javulni fog a biztonság.

 

A Mastercard szerint a vevőket könnyen elriasztják a jelenleg meglévő online hitelesítési megoldások, melyek túl sok időt vesznek igénybe, és többek szerint túl bonyolultak is. Ezért fejlesztették ki ezt az újfajta arcfelismeréssel és ujjlenyomat felismeréssel történő fizetési módot, hiszen így a fogyasztónak nem kell jelszavakat, kódokat megjegyeznie, elég csak a rá jellemző biotermikus adat (arcfelismerés funkció), vagy az ujjlenyomat. Köztudott, hogy minden ujjlenyomat és az emberi arc egyedi, így tényleg, csak a kártyatulajdonos tudja majd használni a bankkártyáját.

A biotermikus azonosítással történő vásárlás előnyei között szerepel még az is, hogy az ilyen típusú azonosításnál 70%-kal kisebb annak a valószínűsége, hogy valaki megszakítja a fizetési folyamatot, így nő a sikeres fizetések aránya is.

Az Oxfordi Egyetem és a Mastercard közösen készített felmérése szerint a felhasználók 92%-a nyitott ezekre az új megoldásokra.


Nincs még bankkártyája?

Jelenleg rengeteg típusú bankkártya közül választhat Magyarországon, hiszen minden célra kifejlesztették a legmegfelelőbbet. Ha még nincs bankkártyája, de szeretne magának egyet, akkor az alábbiak közül választhat:

  • felhasználó szerint (lakossági- ez az általános bankkártya, vállalati vagy business kártya)
  • felhasználhatóság szerint (előre fizetett kártya, betéti kártya, hitelkártya, terhelési kártya, többfunkciós kártya)
  • speciális kibocsátású (ikermárkás-, szponzorkártya)
  • megjelenés szerint (dombornyomott, elektronikus)
  • adatok tárolásának módja szerint (mágnes csíkos kártya, chippel ellátott kártya)

Érdemes tudni, hogy Magyarországon 18 éves kor fölött igényelhető bankkártya, 18 éves kor alatt szülő, vagy törvényes képviselő hozzájárulása szükséges egy kiskorú bankszámlanyitásához.


hirdetés