Junior bankszámla

  2017. június 15.

A gyermekek pénzügyi nevelését sokan azzal kezdik, hogy zsebpénz bevezetésével spórolásra ösztönzik őket, és ezen keresztül tanítják meg a megtakarítás fontosságát. Második lépésként egyre többen nyitnak junior bankszámlát gyermeküknek, amihez bankkártyát is igényelnek. Hasznos lehet, ha minél előbb elkezdi gyermeke pénzügyi nevelését, a megtakarítás fontosságára nevelést. Sosem lehet ezt elég korán elkezdeni, mire a gyermek felnő, biztonsággal megtanul bánni a pénzzel.

 

Junior bankszámla

Hogyan igényelhető?

Magyarországon 18 éves kor alatt szülő, vagy törvényes képviselő hozzájárulása szükséges egy kiskorú bankszámlanyitásához. A szülő/felhatalmazott gyermek jelenléte nélkül is igényelheti. 14-18 év közötti diákok esetében diákigazolvány, vagy tanulói jogviszonyt igazoló dokumentum bemutatására minden esetben szükség van. A jelenlévő dokumentumokkal a bankban akár fél óra alatt igényelhető a bankszámla, így nem kell napokat, heteket várni az aktivizálásáért. 

 

Milyen szolgáltatások igényelhetők hozzá?

A normál folyószámlákhoz hasonlóan, a junior csomagokban is megtalálhatók az alábbi szolgáltatások: 

  • bankkártya
  • internetbank
  • mobilbank
  • utalás
  • készpénzfelvétel
  • megtakarítás

 

Kedvezmények, melyek a junior csomagokhoz tartoznak

Egy kiskorú bankszámlanyitásához tartozik, szinte minden banknál 24 éves korig az ingyenes számlavezetés, díjmentes érintőkártya (Paypass), ajándékként vásárlási utalványok és további kedvezményes szolgáltatások, mint például, SMS értesítő, utasbiztosítás, stb., illetve sok esetben 1-2 alkalommal ingyenes készpénzfelvétel 150 ezer forintig, valamint az általános folyószámlákhoz viszonyított alacsony tranzakciódíjak.

 

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...