Személyi kölcsönnel nagyobb összeghez is hozzájuthat!

  2019. december 03.

Általában a személyi kölcsönt úgy emlegetik, mint gyors pénzügyi segítséget. Ennek oka, hogy többnyire akkor veszik igénybe az emberek, mikor anyagi nehézségeik támadnak. A leggyakrabban igényelt összeg 100-500 ezer forint között mozog. Adódhatnak azonban olyan élethelyzetek, mikor ennél több pénzre van szükség. Szerencsére a személyi kölcsönnel nagyobb összeghez is hozzájuthat, amit arra költhet, amire csak szeretne, ugyanis a személyi kölcsön szabadon felhasználható.

 

Könnyedén felvehet akár 8,5 millió forintot is, minden eddiginél jobb feltételekkel. Akár nettó átlagbérrel is hozzáférhet, ám ne feledje, hogy minél magasabb havi jövedelmet tud igazolni, annál kedvezőbb személyi kölcsönhöz juthat. A biztosíték csökkenti a bank kockázatát, ami jelen esetben az igazolható havi bevétele, mert, mint tudjuk a személyi kölcsön felvételéhez nem szükséges ingatlanfedezet, a biztosíték a jövedelem.

 

Népszerűek a szabad célú hitelek, amelyeket kötöttségek nélkül vehet fel a hiteligénylő, ezek közül a legtöbben a személyi kölcsönt választják. Jelentős eltérések vannak a személyi kölcsönök és a jelzáloghitelek között. Utóbbiaknak jobbak a kamataik, viszont a személyi kölcsön rövidebb idő alatt, sokkal kevesebb dokumentációval és jelzálog letevése nélkül felvehető.

Egy jelzáloghitel kiutalásának egy jobb lakás vagy ház megléte a feltétele. Ha ez rendelkezésére áll a hiteligénylőnek szinte korlátlanul nagy összeget, akár több tízmillió forintot is felvehet, ezzel szemben a személyi kölcsönnél nagyjából tízmillió forint a plafon. 

Amennyiben az átlagbért (nettó 240-250 ezer forintot) vesszük figyelembe, akkor 8,5 millió forint is elérhető, a legszigorúbb hitelezési gyakorlatot véve 5,5 millió forintot adnak hitelbe a bankok 10 év törlesztési időszak mellett.

Sokan személyi kölcsönből oldják meg az ingatlanvásárlás és a felújítás költségeit is. Ez elsősorban azoknak előnyös, akik nem tudnak felmutatni jelzálogként egy saját ingatlant. A jelenlegi ingatlanárak mellet nem jellemző, hogy a személyi kölcsön összege elegendő lenne egy lakás megvásárlásához, de plusz összegként készpénzes vásárláshoz, vagy felújítási célból jó lehet egy több milliós kölcsön. A fizetése igazolásával, akár egy héten belül meg is kaphatja. A hitelek még mindig nagyon kedvezőek, a THM illetve kamat felfelé ugrása nem indult el. Régebben lakásvásárláskor az önerő kifizetésére is vettek fel személyi kölcsönt az emberek, ám ma már ez nem lehetséges. Személyi kölcsönből nem lehet az önerőt finanszírozni.

Érdemes szakértő tanácsát kérni kölcsönfelvétel előtt, mert a pénzintézetek egymáshoz képest kis eltéréssel alkalmazzák a legutóbb júliusban korrigált JTM-et (jövedelemarányos törlesztőrészlet mutatót). Vannak olyan hitelintézetek, amelyek szigorúbban alkalmazzák az állam által megszabott kereteket, viszont vannak olyanok is, amelyeknél nagyobb hitelösszeghez juthat, ami akár több százezer forintot is jelenthet.

 

A Hitelmax személyi kölcsön kalkulátora segít a legkedvezőbb személyi kölcsön kiválasztásában. Ha nem akarja idejét azzal húzni, hogy bankról bankra jár, és hallgatja a személyi kölcsön ajánlatokat, igényeljen hitelt online. Online hiteligénylés esetén gyorsabban megtudhatja, hogy jóváhagyta-e a pénzintézet hitelét, mint személyesen. A rendszer egyenesen a bank előbírálati vagy bírálati részlegéhez adja le igénylését, így akár pár óra alatt megtudhatja, hogy jogosult-e a hitelre.

 


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...