Ki vehet fel személyi kölcsönt?

  2018. november 27.

Személyi kölcsönt az vehet fel, aki megfelel a bank által felállított követelményeknek. Létezik egy központi követelményrendszer, ami minden hitelintézetre vonatkozik, illetve minden pénzintézetnek van egy saját szabályrendszere is, ami azért jó, mert így több helyen próbálkozhat a hitelfelvevő, nagyobb eséllyel indul a hitelért. Ha az egyik banknál nem felelt meg az adott kölcsön feltételeinek, egy másik banknál viszont elképzelhető, hogy átmegy a rostán. Abban minden hitelintézet egyetért, hogy minél jobb feltételekkel rendelkezik a hitelt felvevő személy, annál jobb kondíciójú hitelt kaphat. De, hogy pontosan ki vehet fel személyi kölcsönt, most elolvashatja.

 

A személyi kölcsön nagyon népszerű manapság, mert a jelenlegi kamatkörnyezetben alacsony költségek mellett lehet felvenni; THM-e alacsony, illetve a személyi kölcsön feltételei, valamint igénylése is egyszerű. Széles körű szabadságot kínál felhasználhatóságában, és ami talán a legfontosabb, hogy gyors, ugyanis a személyi kölcsön átfutási ideje rövid, általában pár napot vesz igénybe, de ha számlavezető bankjánál igényli a hitelt, akár pár óra alatt is megkaphatja.

A Hitelmax oldalon több hitelintézet személyi kölcsön ajánlatából válogathat. A legkedvezőbb személyi kölcsön felkutatásához a legjobb megoldás a Hitelmax személyi kölcsön kalkulátorának igénybevétele. Használata egyszerű, csak be kell írnia a kért adatokat, és a kalkulátor listád ad azokról a hitelintézetekről, amelyeknél lehetősége van a hitelfelvételre.

 

Ki vehet fel személyi kölcsönt? – Egyéb személyek a hitelben

A személyi kölcsönt fel lehet venni egyedül is, de előfordulnak olyan esetek, mikor adóstársat (adóstársakat), vagy kezest (kezeseket) is be kell vonni a hitelügyletbe. Ők jövedelmükkel a hitelfelvevővel együtt felelnek a hitelért. Házastársat és élettársat általában kötelezően be kell vonni a hitelügyletbe, kivétel, ha vagyonjogi szerződéssel rendelkeznek. Általában akkor szükséges további személy (személyek) bevonása az ügyletbe, ha nincs megfelelő nagyságú jövedelem a hitelfelvételhez. A jövedelemmel felelés azt jelenti, hogy a bank a legtöbb esetben a fizetést vagy annak egy részét automatikusan saját magához irányíthatja, hogy azt a hitel törlesztésére fordítsa.

Akkor is előfordulhat, hogy további személyeket kell bevonni a hitelügyletbe, ha a hitelfelvevő életkora nem felel meg a bank által előírt életkori határoknak. A szabályzat értelmében személyi kölcsön 18 éves kortól igényelhető, de a hitelintézeteknél általában 22-23 év az alsó korhatár. Ha a hiteligénylő életkora nem tesz eleget a bank által előírt alsó korhatárnak adóstárs bevonása szükséges az ügyletbe.

A személyi kölcsön felvétele felső korhatárhoz is kötött. Általában 72 év a felső határ, de ez hitelintézetenként változó lehet. Amennyiben az adós betölti a bank által meghatározott életkort a hitel futamidejének lejárata előtt, egy olyan adóstársat kell bevonni a személyi kölcsön felvételébe, aki a hitelkérelemkor betöltötte a bank által meghatározott alsó korhatárt, de a kölcsön végtörlesztéséig nem tölti be a bank által meghatározott felső korhatárt, valamint megfelel a személyi kölcsön igénylési feltételeinek.


hirdetés

 

Ki vehet fel személyi kölcsönt? – Szükséges dokumentumok

 • személyi igazolvány (vagy útlevél, jogosítvány)
 • lakcímkártya
 • adókártya
 • munkáltatói igazolás (egyéni vállalkozó, KATA, EVA esetén NAV jövedelemigazolás és nullás igazolás a cégre és magánszemélyre is; nyugdíjas esetén nyugdíjszelvény és nyugdíjas igazolvány)
 • bankszámlakivonat (utolsó 2-6 havi), ha nem a számlavezető banktól igényel hitelt
 • már meglévő hitelek igazolásai (tőketartozás igazolása)

 

Ki vehet fel személyi kölcsönt? – Egyéb feltételek

 • Alkalmazottként minimum 3 hónap munkaviszony szükséges, amely nem eshet próbaidő és felmondási idő alá.
 • Vállalkozóként általában legalább 1 lezárt üzleti évet kell igazolni.
 • A rendszeres havi igazolt jövedelem el kell, hogy érje az aktuális minimálbér összegét, de a pontos összeget minden hitelintézet maga határozza meg.
 • Bankszámla nyitása szükséges, amit fenn kell tartani a teljes futamidő alatt.
 • KHR (BAR) lista kizáró ok.
 • A hitelfelvevőnek állandó bejelentett magyarországi lakcímmel kell rendelkeznie, amit érvényes dokumentumokkal igazolni szükséges.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...