Szükséges adóstárs bevonása a személyi kölcsön felvételébe?

  2018. június 18.

A személyi kölcsön bármely élethelyzetben megoldást nyújthat anyagi problémájára. Az emberek nem szívesen vesznek fel hitelt a rossz tapasztalatok miatt, ugyanakkor egy jól megválasztott hitellel biztosan nem fog eladósodni. A személyi kölcsön igénylése egyszerű, de azért természetesen meg kell felelni a szigorú banki követelményrendszernek. Az általános banki követelményeken túl eleget kell tenni a hitelintézetek által felállított saját szabályrendszernek is. Minden pénzintézet rendelkezik egy belső, felügyeleti szerveik által jóváhagyott (a törvényeknek megfelelő) hitelezési szabályzattal, amelybe belefoglalja, hogy milyen feltételekkel ad hitelt. Sokakat foglalkoztató kérdés a személyi kölcsön igénylése előtt, hogy vajon szükséges-e adóstárs bevonása a személyi kölcsön felvételébe?

 


hirdetés

A személyi kölcsön a kedvelt hitelfajták közé tartozik, nem véletlen, hiszen nagyon kedvező feltételekkel rendelkezik. A hitel szabadon elkölthető, nem kell megnevezni a hitelcélt. Költheti utazásra, lakásfelújításra, bútorokra, autóvásárlásra, vagy bármire, amire szeretné. Viszont az nagyon fontos, hogy tudatosítsa magában, hogy mire is szeretné felhasználni a hitelt, mert meggondolatlanul nem érdemes kölcsönt felvenni. Ha megvan a hitelcél, akkor körülbelül azt is tudja, hogy ahhoz mennyi pénzre van szüksége. Csak annyi pénzt vegyen fel, amennyi a cél megvalósításához kell.

A személyi kölcsön első, és legfontosabb feltétele, hogy rendelkezni kell egy állandó, magyarországi, bejelentett lakcímmel, és ezt érvényes személyazonosító okmánnyal igazolni is kell. Igényléséhez ingatlanfedezet nem szükséges. Jövedelem alapú, ami annyit jelent, hogy az igazolható jövedelmet fogja megvizsgálni a hitelintézet, mert tulajdonképpen ez lesz a kölcsön fedezete, illetve ebből számolják ki, hogy mekkora lehet a felvehető hitelösszeg. Szükséges legalább 3-6 hónapja fennálló munkaviszonyból származó jövedelem. Munkáltatói igazolással kell igazolni a jövedelmet, aminek el kell érnie a bank által meghatározott összeget. Amennyiben bankszámlára érkezik a jövedelme, akkor 3 havi számlakivonatra is szükség lesz. Vállalkozók esetén pedig legalább 12 hónapos vállalkozói múltnak kell meglennie.

A hitelbírálat 3-4 napot vesz igénybe, általában néhány 100 ezer forinttól 7 millió forintig igényelhető. Induló költsége alacsony, kamata kedvező. Átlagos keresettel akár már 10% alatti kamat is elérhető. A legkedvezőbb személyi kölcsön kiválasztásához használja a Hitelmax személyi kölcsön kalkulátorát. Oldalunkon több bank ajánlatát találja egy helyen. Az űrlap kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár.

 

Ami az életkort illeti, a 18. életévet be kell tölteni a személyi kölcsön igényléséhez, de általában a bankoknak magasabb életkori elvárása van. A hitelintézetek többsége 21-23 éves kortól ad hitelt. Ha nem felel meg az életkor alsó határának egy idősebb adóstárs bevonását kérheti a pénzintézet. A másik probléma, ami fel szokott merülni a hitelfelvételkor, hogy túl idős a hiteligénylő. A legtöbb esetben a hiteligénylő a hitel lejáratakor, nem lehet idősebb 70-75 évnél. A legtöbb bank 70 évben határozza meg a felső korhatárt hitelfelvételkor, de találni olyan hitelintézeteket is a piacon, ahol 75 év a felső korhatár. Ha a bank által meghatározott felső korhatáron túl nyúlik életkora a hitel lejáratakor, akkor egy fiatalabb adóstárs bevonása szükséges a hitelügyletbe.

 

Mint az a fentiekből kiderül, az adóstárs megléte nem tartozik a személyi kölcsön alapfeltételei közé. Nem kötelező adóstársat bevonni a hitelügyletbe, de szükséges lehet. Kérheti a bank az adóstárs bevonását a hitelügyletbe, ha jövedelme nem felel meg az elvárásoknak, illetve a fizetőképesség javítása érdekében is be lehet vonni adóstársat a hitelügyletbe. Ebben az esetben kedvezőbb kondíciókat érhet el az adós, illetve nagyobb összegű hitel felvételére lehet jogosult. Adóstárs bevonásával emelkedhet a felvehető hitelösszeg, illetve nagyobb a valószínűsége annak, hogy megkapja az igényelt hitelt. Természetesen csak akkor, ha az adóstárs is megfelel a vele szemben támasztott követelményeknek. Az adóstárssal szemben elvárt feltétel az adóséval megegyező kell, hogy legyen. Fontos, hogy az adóstárs nem szerepelhet a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) negatív adóslistáján. Az adóstárs esetén is bankonként más feltételek lehetnek.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...