Legkedvezőbb személyi kölcsön

  2018. február 06.

A személyi kölcsönök az év bármely szakaszában nagy népszerűségnek örvendenek. A személyi hitel bármely élethelyzetben megoldást nyújthat anyagi problémájára, mert bármire igényelhető, hiszen szabadon felhasználható hiteltípusról beszélünk, így a banknak nem kell elszámolni, hogy a kapott kölcsön milyen célból lett felvéve, és mire lesz felhasználva. A személyi kölcsön nagy előnye, hogy gyorsan igényelhető és hitelképesség esetén, akár már aznap a számláján lehet a felvenni kívánt összeg. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb igénylési feltételeket, illetve kitértünk az elsőre jól hangzó ajánlatok esetleges buktatóira. Ha elolvassa cikkünket, valószínűleg nem futhat bele semmilyen csapdába.


A legkedvezőbb személyi kölcsön előnyei

A személyi kölcsön előnyei között szerepel a gyors ügyintézés és kiutalás. Ha a hitel igénylésekor magunkkal visszük a szükséges személyes iratainkat, a 3 havi bankszámlakivonatunkat, illetve jövedelemigazolásunkat, akkor pozitív hitelbírálat esetén már utalhatják is az igényelt összeget a bankszámlánkra. A személyi kölcsön felvételének feltételei, illetve a szükséges dokumentumok bankonként eltérőek lehetnek. Bármilyen vásárlási célra felhasználható, és már akár 7% alatti rögzített fix kamattal elérhető.

 

Legkedvezőbb személyi kölcsön: Milyen esetben kapható meg a legjobb kondíció? Ez mitől függhet?

A jövedelem nagyságától

Először is hitelminősítést fog végezni a bank, mely szerint a jövedelmet vizsgálják meg, hogy az alapján hitelképesek vagyunk-e, mivel a hitelt a jövedelemből törlesztjük. Minél magasabb jövedelemmel rendelkezünk, annál kevesebbet vesz el belőle a törlesztőrészlet, így a bank kamatkedvezményt tud adni, hiszen nem jelent neki kockázatot, mint a kevesebb jövedelemmel rendelkezők esetén. Általában a kamatkedvezmények az országos átlagkereset feletti bér esetén járnak, de ezek a jövedelem határok bankonként eltérőek lehetnek. Van, ahol 200-250 ezer forint feletti jövedelem esetén járnak az alacsonyabb kamatok, de előfordulhat olyan pénzintézet is, ahol 300-400 ezer forintos jövedelemnél érhetőek csak el.

 

A jövedelem bankhoz utalásától

Általában a lakáshiteleknél, de gyakran a személyi kölcsönöknél is azzal a feltétellel juthatunk kedvezőbb kondíciókhoz, ha a hitelt nyújtó bankhoz utaltatjuk a jövedelmünket. A bank ebben az esetben nagyobb biztonságban érezheti magát, hiszen magához köti az adóst számlavezetésen keresztül, így kedvezőbb kamatot tud nyújtani. Érdemes azonban megnézni a számlavezetés költségeit, mert előfordulhat akár az is, hogy amennyi kamatot nyerünk a bankhoz utalt jövedelemért, azt elveszítjük a számlavezetésnél. A számlavezetés díja bankonként eltérő lehet, ezért érdemes több bank ajánlat is figyelembe venni.

 

A bankszámla használatától

Egyes esetekben a bank elvárhatja a kedvezményért cserébe, hogy aktívan használjuk bankszámlánkat. Eszerint bizonyos megbízásokat ezen a számlán keresztül kell intéznünk, de abban az esetben, ha úgyis a hitelt nyújtó bankhoz utaljuk a jövedelmünket, ez nem egy megugorhatatlan feladat. Ebben az esetben is érdemes megnézni, hogy az adott banknál mennyibe kerül a számlavezetés.

 


hirdetés

A futamidő kiválasztásától

A bank a kedvezményes kamatú hitelek esetén feltételként kikötheti, hogy például legalább 3 éves futamidővel kell felvennünk a kölcsönt, a kedvezmény eléréséhez. Fontos tudni, hogy minél hosszabb futamidővel vesszük fel a hitelt, annál több kamatot kell visszafizetni a kölcsönt nyújtó bank felé.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...