Hallott már a lakáslízingről?

  2017. június 27.

Sokan szeretnének saját otthont, lakáshoz jutni azonban nem egyszerű dolog manapság. A lakáshitel kamatok ugyan alacsonyak, de ezzel szemben a lakásárakról ez nem mondható el, és akkor a szigorú banki követelményeket még nem is említettük, aminek nem könnyű megfelelni. Illetve ott van még az önerő is, ami nélkül igencsak nehéz ingatlant vásárolni. Hallott már a lakáslízingről? Most megtudhatja a részleteket.

 

Lakáshoz jutni többféle módon is lehet, például vehet fel hitelt. Ez a legáltalánosabb megoldás. Vagy kihasználhatja a különböző állami támogatásokat, vagy ha előre gondolkodik fizethet lakástakarékot. A szerencsésebbek készpénzből is meg tudják vásárolni az ingatlant, vagy esetleg egy rokontól is kérhet kölcsön, annak talán nem lesz akkora kamata, mint egy banki kölcsönnek, és talán könnyebben meg is kaphatja a kívánt összeget, mint egy hitelintézettől. De választhatja ezek kombinációit is, vannak nagyon kedvező megoldások a piacon. Egy következő megoldás lehet a lakáslízing, ami egyre elterjedtebb az emberek körében. A lakáslízing egy ingatlan alapú finanszírozási technika.

 

Lakáslízing - A pénzügyi lízing fajtái

Zárt végű pénzügyi lízing: Akkor beszélünk zárt végű pénzügyi lízingről, amikor száz százalék, hogy a lízingbe vevő fogja a futamidő végén az ingatlan tulajdonjogát megszerezni.

Nyílt végű pénzügyi lízing: Akkor beszélünk nyílt végű pénzügyi lízingről, amikor a lízingbe vevő jogosult arra, hogy a futamidő végén egy harmadik személyt, mint tulajdonost megjelöljön. A lízingbevevő személy a visszafizetett tőke, valamint a maradványérték után ÁFA-t köteles fizetni.

Visszlízing: Akkor beszélünk visszlízingről, amikor az ügyfél hitelkiváltás, vagy szabadfelhasználás céljából ingatlanját eladja a lízingcégnek, majd ugyanettől lízingbe is veszi.

 

Lakáslízing - Mi a legfontosabb különbség a hitel és lízing között?

A legnagyobb különbség a jelzáloghitel, és a lakáslízing között, hogy pénzügyi lízing esetén a finanszírozó tulajdonjogot alapít az ingatlanon nem zálogjogot.


hirdetés

 

Lakáslízing - Mely ingatlantípusok vásárlása finanszírozható lakáslízinggel?

  • új/használt lakóingatlan (lakás, ház, ikerház, sorház) a hozzá tartozó kiegészítő ingatlannal (garázs, gépkocsi beálló, tároló, stb.)
  • üdülő/nyaraló ingatlan
  • kereskedelmi ingatlan (kisebb üzlethelyiség)

 

Lakáslízing - A lakáslízing legfontosabb feltételei:

  • A lízingbevevők semmilyen státuszban (sem aktív, sem passzív) nem szerepelhetnek a KHR listán.
  • Az igénylő életkorának el kell érnie legalább a 18. életévet.
  • Az igénylő életkora, nem haladhatja meg a 75 életévet.
  • A lízingbevevő igazolható jövedelmének el kell érnie, legalább a mindenkori minimálbért.
  • Az igénylőnek minimum 3 hónapos, folyamatos munkaviszonnyal kell rendelkeznie.

 

Lakáslízing - Mi lesz a lízing biztosítéka?

A lízingelt ingatlanra vonatkozó, a lízingbeadó, vagyis a hitelintézet javára bejegyzett 1/1 arányú tulajdonjog lesz a biztosíték. Ez azt jelenti, hogy nem Ön lesz a lakás tulajdonosa, hanem a lízingbeadó. A lízingbeadó, vagyis a hitelintézet tulajdonjoga a futamidő végéig, illetve a tartozás kifizetéséig fennáll.

 

Lakáslízing - Milyen jogokkal élhet a lízingbevevő?

A futamidő alatt ugyanolyan jogokkal élhet, mintha lakáshitelt venne fel. Tehát ennek értelmében a lakáslízing előtörleszthető, a lízingelt lakás lízingátvállalással eladható.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...