A jelzáloghitel kiváltásának feltételei

  2017. június 13.

Az alacsony hitelkamatok hátulütője, hogy sokan beleugranak a hitelfelvételbe, majd a későbbiek folyamán nem tudják törleszteni azt. Előfordulhat, hogy egy korábban felvett jelzáloghitel mégsem váltja be a hozzá fűzött reményeket, vagy esetleg picit elszámolta a költségvetést, és mégsem fér bele akkora összeg a havi kiadásokba, mint gondolta. De az is lehet, hogy életkörülményei változtak meg, és megterhelő a törlesztőrészlet fizetése.

 

Minden banknál van lehetőség a futamidő előtt visszafizetni a jelzáloghitelt, vagyis a végtörlesztésre. A szerencsésebb eset, ha hirtelen egy nagyobb összeghez jut, és abból vissza tudja fizetni a teljes tőketartozást.

Sajnos nem az a jellemző, hogy az ember saját tőkéből fizeti vissza a fennálló hiteltartozását. Ennél gyakoribb, hogy egy másik kölcsönnel, vagyis egy hitelkiváltó hitellel tudja megoldani ezt. Persze ez bonyolultabb eset, mintha saját tőkéjéből finanszírozta volna. A hitelintézeteknek komoly feltételei vannak a hitelkiváltással kapcsolatban.

 

Ami nagyon fontos, hogy egy deviza alapú kölcsönt, nem biztos, hogy megéri forint alapú hitellel kiváltani, a deviza árfolyamának különbsége miatt. Ezzel a hitelkiváltással a törlesztőrészlete nem lenne alacsonyabb az előzőnél.

 

A jelzáloghitel kiváltásának feltételei:

  • Problémamentes hitelmúlt, csak a pontosan, mindig időben fizetett hiteleket lehet kiváltani, amit igazolni is kell.
  • Felmondott hitelt nem lehet kiváltani.
  • Végrehajtási joggal terhelt ingatlan esetében nincs lehetőség a hitelkiváltásra.
  • Csak a hitelfelvevő tudja korábban felvett jelzáloghitelét kiváltani.
  • A hitelt kiváltó személy, nem szerepelhet a KHR listán sem aktív, sem passzív résztvevőként.

 


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...