Személyi kölcsön alacsony jövedelemmel

  2018. december 06.

A bankok első sorban a legfizetőképesebb ügyfeleknek szeretnek személyi kölcsönt adni. Viszont ritkán igényel hitelt az, akinek rendben vannak anyagi dolgai. A pénzintézetek jelentős versenyben vannak ezen a hitelezési területen, így van esélye személyi kölcsönt alacsony jövedelemmel is felvenni. Fontos, hogy egy hitelfelvétel előtt legyen nagyon körültekintő, mérlegelje anyagi helyzetét, és csak akkor vegyen fel kölcsönt, ha valóban szüksége van rá.

Egy hitelfelvétel előtt érdemes költségvetést készíteni, és feljegyezni minden kiadást, még a legapróbbakat is, hogy lássa, mekkora összeget fordíthat majd hiteltörlesztésre. Ez azért fontos, mert, ha túlvállalja magát a törlesztőrészlet terén, és nem tudja majd szerződésszerűen törleszteni azt, könnyen eladósodhat.

 

Alacsony jövedelem esetében nem egyszerűen kevés, hanem nagyon kevés pénzről van szó. A legtöbb hitelintézet akkor nyújt személyi kölcsönt, ha az adósnak és az adóstársnak legalább együttesen megvan a havi nettó 100-150 ezer forintnyi igazolható jövedelme, de legalább az egyiküknek eléri a mindenkori minimálbér összegét, vagy azt meghaladja. A személyi kölcsön legnagyobb természetes célcsoportja az alacsony jövedelemmel rendelkezők.

A legkedvezőbb személyi kölcsön kiválasztásához használja a Hitelmax személyi kölcsön kalkulátorát. Az űrlap kitöltése után, ami semmilyen kötelezettséggel nem jár, a rendszer listát ad azokról a hitelintézetekről, amelyeknél Önnek esélye lehet a hitelfelvételre. Ezzel nagyon sok időt spórolhat, mert nem kell személyesen végigjárnia a pénzintézeteket.

 

A pénzintézetek között akad olyan, ahol a mindenkori minimálbér alatti jövedelmet is elfogadják, és már igényelhető hitel, illetve akár nettó 70 ezer forint vagy kevesebb igazolható jövedelem alatt is vehet fel kölcsönt. Természetesen csak e kis jövedelem teherbírása erejéig. Alacsony jövedelemmel nagyobb kölcsön úgy vehető fel, ha a futamidő kerül jelentős megnövelésre.

A jövedelem teherbírása azt jelenti, hogy a forintos kölcsön törlesztésére összesen az igazolható jövedelem 50%-át költheti, nettó 500 ezer forintos jövedelem alatt, 500 ezer forintot meghaladó jövedelem esetén pedig a 60%-át, a JTM (Jövedelemarányos Törlesztési Mutató) szabály szerint.

 


hirdetés

Ha saját költségvetésről van szó érdemes a JTM követelménynél sokkal szigorúbb szabályokat felállítani. Hozzáértők szerint nem tanácsos a jövedelem felét hiteltörlesztésre költeni. Ennek oka, hogy egy esetleges kamatemelkedés következtében törlesztőrészlete is megemelkedhet. Havi bevételének 30%-át ajánlatos hiteltörlesztésre fordítani.

A hitelintézetek, csak a munkabérként, vállalkozói jövedelemként, öregségi nyugdíjként, és rokkantsági nyugdíjként érkező, igazolható jövedelmet fogadják el. A kiegészítő jövedelmet, vagyis aminek megléte havonta bizonytalan, és esetleg nem igazolható, (GYED, GYES, egyéb juttatások, jutalmak, stb.) nem fogadják el, csak és kizárólag az elsődleges jövedelmen felül számítják be.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...