Hogyan találhatja meg a legkedvezőbb személyi kölcsönt?

  2019. szeptember 13.

Idén az év második felében 36%-kal nőttek a személyi kölcsön folyósítások. Ennek egyik oka, hogy már egészen olcsón hozzá lehet jutni egy személyi kölcsönhöz, ha elég körültekintő. Sajnos sokan még mindig többet fizetnek érte, mint amennyit feltétlenül szükséges lenne. De, hogyan találhatja meg a legkedvezőbb személyi kölcsönt? Mutatjuk!

 


hirdetés

A személyi kölcsön igénylése egyszerű, és gyors. Akár pár nap alatt lebonyolítható az ügymenet, sőt az is előfordulhat, hogy még az igénylés napján számlájára kerül a hitelösszeg. Az adósok legfontosabb szempontja, hogy milyen kamattal juthatnak hozzá a szükséges pénzhez. A legrosszabb, amit tehet, hogy felkeresi számlavezető bankját, és ott vesz fel személyi kölcsönt. A laikusok azt gondolják, hogy a már meglévő ügyfeleknek biztosan a legkedvezőbb kamatot adja a bank. Ez akár igaz is lehet, ugyanis a hitelintézetek valóban adhatnak valamennyi kamatkedvezményt ilyenkor, ám a hitelek között olyan nagy az árkülönbség, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a legkedvezőbb hitelt kapja.

 

Az MNB szerint, a felvett személyi kölcsönök általános paraméterei a következők: 1,8 millió forint, 3 éves futamidő, végig fix kamat. Ennek havi törlesztője 57-69 ezer Ft között mozog, attól függően, hogy melyik bankot választja. A három év alatt visszafizetendő összeg is nagyon különböző lehet. A legkedvezőbb és a legdrágább termék esetében csaknem 500 ezer Ft a különbség. Logikusan minél nagyobb a hitelösszeg, annál jelentősebb az árkülönbség. A legkedvezőbb kamatú termékek jelenleg fix kamatozásúak, ami azt jelenti, hogy a futamidő alatt a havi törlesztőrészlet nagysága nem változhat.

 

Ha a drágább kölcsönt veszi fel, az nem csak a kiadásait növeli, hanem a hitelképességet is lerontja. A JTM (Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató) szabályozza, hogy a jövedelem mekkora része terhelhető hitellel. Fedezetlen személyi kölcsön esetében, amennyiben a hitelfelvevők igazolt havi nettó jövedelme 500.000 Ft alatt van, akkor az esetlegesen már meglévő és az új hitel együttes törlesztőrészlete nem lehet több az igazolt jövedelem 50%-ánál, 500.000 Ft-ot meghaladó jövedelem esetén pedig a 60%-ánál. A jövedelmek és az adósságterhek több adóstárs esetében összevontan kezelendők.

 

Sokan össze sem hasonlítják a hitelek árát, vagyis a THM-et (Teljes Hiteldíj Mutató). Érdekes, ha más termékről van szó, amit az emberek meg szeretnének vásárolni, első dolguk, hogy felmennek valamelyik árösszehasonlító oldalra,és megnézik, hogy hol juthatnak a legolcsóbban az áruhoz. Az MNB adatai szerint 2019. második negyedévében a folyósított személyi kölcsönök átlagos THM-je 13,48% volt. Egyéb felmérések szerint májusban 7,28%-os THM-mel is kínáltak személyi kölcsönt a hitelintézetek. Vagyis az emberek a drágább személyi kölcsönöket választották, mert nem voltak elég figyelmesek. Ha alaposabban körülnéznek a bankpiacon, olcsóbb személyi kölcsönhöz is hozzájuthattak volna.

 

A Hitelmax személyi kölcsön kalkulátora segít a legkedvezőbb személyi kölcsön kiválasztásában. Ha nem akarja idejét azzal húzni, hogy bankról bankra jár, és hallgatja a személyi kölcsön ajánlatokat, igényeljen hitelt online. Online hiteligénylés esetén gyorsabban megtudhatja, hogy jóváhagyta-e a pénzintézet hitelét, mint személyesen. A rendszer egyenesen a bank előbírálati vagy bírálati részlegéhez adja le igénylését, így akár pár óra alatt megtudhatja, hogy jogosult-e a hitelre.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...