Olcsó személyi kölcsön - Hogyan juthat hozzá?

  2018. március 29.

A személyi kölcsön kedvező feltételei miatt nagy népszerűségnek örvend manapság. A hitel szabadon, bármire elkölthető, nem kell megnevezni a hitelcélt. Igényléséhez ingatlanfedezet nem szükséges, a jövedelem az, amit tüzetesen megvizsgál a bank a hitel felvételekor. Kamatai nagyon kedvezőek, sosem voltak még olyan alacsonyak, mint napjainkban. A hitelbírálat 3-4 napot vesz csak igénybe, ha rendelkezik a megfelelő dokumentumokkal, de olyan hitelintézet is létezik, ahol pár órán belül a számláján lehet az igényelt hitelösszeg, ha megfelel a banki követelményrendszernek. Általában néhány 100 ezer forinttól 10 millió forintig igényelhető, induló költsége alacsony. Olcsó személyi kölcsön - Hogyan juthat hozzá? Mutatjuk!

 

Olcsó személyi kölcsön - A bank számára a legfontosabb a jövedelem

Aki személyi kölcsönt igényel, számítson rá, hogy a bank nagyon szigorúan ragaszkodik a követelményrendszerükben meghatározott jövedelem nagyságához. Az első kérdések között szerepel, hogy mennyi az igazolható jövedelme. Nagyon fontos, hogy az igazolható! Ugyanis hiába keresi Ön az igazolható jövedelme többszörösét munkahelyén, ha nem tudja semmilyen dokumentummal igazolni. Az a bankot nem érdekli. Ők csak azt a jövedelmet fogadják el, amit igazolni is tud. Ez érthető, hiszen ez lesz a biztosíték arra, hogy Ön a jövőben vissza tudja fizetni a kölcsönt, mivel egyéb fedezet nem szükséges a hitel felvételéhez. A jövedelem 30-40%-a lehet a havi törlesztőrészletet.

Általában legalább minimálbérnek megfelelő keresettel kell rendelkezni a hiteligényléshez, de ez a kritérium bankonként eltérő lehet. Minden hitelintézet maga határozza meg, hogy mekkora jövedelem szükséges a kölcsön igényléséhez. Amiben viszont minden bank egyformán megegyezik, hogy minél magasabb jövedelmet tud igazolni, annál kedvezőbb hitelkonstrukcióhoz juthat.

A jövedelemre vonatkozó feltételek különbözőek attól függően is, hogy Ön alkalmazottként, vagy vállalkozóként dolgozik:

  • Ha Ön alkalmazottként dolgozik legalább 3-12 havi, határozatlan idejű munkaviszonnyal szükséges rendelkeznie, de ez bankonként eltérő. A hitelintézetek többsége elfogadja a külföldi munkabért, viszont ennek feltétele, hogy legyen hazai lakcímkártya, illetve adókártya.
  • Ha Ön vállalkozóként dolgozik, vagyis a jövedelme saját cégből származik, akkor legalább 1 lezárt üzleti évet kell igazolnia a bank számára.
  • A saját jogon járó öregségi nyugdíjat is elfogadják a bankok, mint jövedelmet, viszont a rokkantsági és baleseti nyugdíjat nem, mert ez hivatalosan ellátásnak minősül.

 

Olcsó személyi kölcsön - Hogyan befolyásolja az életkor a hitelfelvételt?

A bankoknál általában a hitelfelvétel alsó korhatára 20-23 év, a felső pedig 70-75 év. Ha a hitelfelvevő nem felel meg az életkori elvárásoknak, a hitelintézet egy adóstárs bevonását kérheti a hitelügyletbe.

 

Olcsó személyi kölcsön - Szükséges dokumentumok

Munkáltatói igazolás

Alkalmazotti jövedelem esetében szükséges a munkáltató igazolása a munkaviszonyról. Külföldi munkaviszony esetében a munkaszerződés és a munkáltatói igazolás egyaránt szükséges.

 

NAV jövedelemigazolás, NAV köztartozásmentes igazolás

Vállalkozóként a jövedelmét a NAV által kiállított igazolással lehet igazolni. Az adózás formájától függően (KATA, EVA) változik, hogy a bank a NAV igazolásban szereplő összeg egy részét, vagy teljes egészét veszi figyelembe.

 

Bankszámlakivonatok, közüzemi számlák

A személyi kölcsön igénylésekor szükséges, legalább 3 havi bankszámlakivonat bemutatása. A bank megvizsgálja milyen utalások szerepelnek rajta, mennyire használja hitelkeretét, illetve, hogy munkabér jogcímen érkezik-e fizetése.

Ha Ön készpénzben kapja fizetését, nem rendelkezik számlakivonattal. Ez nem zárja ki a hitelfelvételt, viszont a bejelentett munkaviszony és a közterhek megfizetése szükséges hozzá. Ekkor is kell egy NAV jövedelemigazolás az előző évről és a munkáltatói igazolás, de ez bankonként eltérő lehet.

 

Olcsó személyi kölcsön - Hogyan juthat kedvezményekhez?

Magas jövedelem

Minél magasabb jövedelemmel rendelkezik, annál kedvezőbb kamatú kölcsönt kaphat a banktól. 250 ezer forint fölötti jövedelem esetén, akár 7% körüli ajánlatok is elérhetőek.

 


hirdetés

Bankhoz érkező jövedelem

A bankok akkor is adhatnak kedvezményeket, ha ott nyit számlát és oda is érkezik a jövedelme. Érdemes azért a számla költségeit is megnézni, mert azok akár igen magasak is lehetnek a jövőben, és nem biztos, hogy megéri az akció hosszú távon is.

 

Aktív számlahasználat

A kedvező feltételekért cserébe elvárja a bank, hogy a bankszámla aktívan használva legyen. Vagyis teljesíteni kell néhány megbízást. Ilyenek lehetnek az átutalások, illetve néhány csoportos beszedési megbízás, stb. Ha ezek nem teljesülnek, sajnos a kedvezmény sem jár.

 

Itt megtalálja a legkedvezőbb személyi kölcsönt!

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...