Tippek lakáshitel felvételéhez!

  2019. november 21.

Sokan vásárolnak lakást annak ellenére is, hogy rekord magasak az ingatlanárak. Egyaránt vásárolnak az emberek új, és használt lakásokat. Jó néhányan az újlakás ÁFA miatt nem vártak az ingatlanvásárlással, és vágtak bele otthonuk megszerzésébe. Kevesen vannak manapság, akik készpénzből vásárolnak meg egy lakást. A legtöbben hitelt is vesznek fel, hogy meg tudják venni álmaik otthonát. Egyre nehezebb a lakáshitelesek helyzete, hiszen a magas ingatlanárak miatt, nagyobb hitelösszeget kell felvenniük. Régebben még picit tudtak trükközni a személyi kölcsönnel, ha nem kaptak elég lakáshitelt, az önerőt abból ki tudták fizetni. Mára azonban ez nem lehetséges. Már nem lehet az önerőt személyi kölcsönből finanszírozni. De következzenek további tippek a lakáshitel felvételéhez!

 

Tippek lakáshitel felvételéhez

  • Manapság nagy népszerűségnek örvendenek a hosszú kamatperiódusú hitelek. A piaci környezet kedvez is a konstrukciónak, hiszen aki ezt választja, hosszú távon részesülhet az alacsony kamatok előnyeiből. Előfordulhat, hogy a rövid kamatperiódusú kölcsönök kedvezőbbek, de nem ez a jellemző. A közvélekedéssel ellentétben, nem előnyösebbek a változó kamatozású hitelek, a fix kamatozású hitelekkel szemben.
  • Sokakban merül fel a kérdés, hogy egy lakáshitel felvételénél érdemes-e hitelfedezeti biztosítást kötni. Egy nagyobb összegű hitel, értelemszerűen magasabb törlesztőrészlettel is jár. Ez esetben érdemes lehet hitelfedezeti biztosítást kötni, mert ha önhibáján kívül nem tudja fizetni a felvett hitelt, segítségére lehet. De mielőtt megkötné a biztosítást, mindenképpen tanulmányozza át alaposan, hogy milyen esetekben fizet Ön helyett a biztosító. Sok esetben némi kedvezmény is jár a hitelhez, ha biztosítást köt.
  • Babaváró hitel igénylése esetén érdemes több bank ajánlatát is meghallgatni, mert az igénylési feltételek pénzintézetenként különbözőek lehetnek. Így eltérhet az elvárt jövedelem nagysága is, ami azért fontos, mert a jövedelme alapján elképzelhető, hogy elutasítják, vagy ha kap is hitelt, nem a teljes, 10 millió Ft-ot. Tehát előfordulhat, hogy ugyanazzal a jövedelemmel az egyik bankban magasabb összeget is kaphat, mint a másikban.
  • A CSOK hitelnél alacsonyabb kamatú lakáshitel jelenleg nincs Magyarországon, köszönhetően a hozzá járó állami támogatásnak. A maximum 3% kamat végig fix, így a havi törlesztő a futamidő alatt nem változik. Ha családalapítást, családbővítést tervez, érdemes a CSOK hitelben gondolkodni.
  • A havi nettó átlagbér 239 043 forint volt 2019 első félévében. Az ország különböző régióiban ettől jelentősen eltérhetnek a fizetések. De nem csak a fizetések, hanem az ingatlanárak között is óriási különbségek vannak az ország egyes területein. Budapesten a legdrágábbak az ingatlanok, főleg a belvárosban, és a népszerű kerületekben. Ha nem tud megvásárolni egy ilyen lakást, mert biztonságosan nem tud felvenni annyi lakáshitelt, akkor is van megoldás. Érdemes a külsőbb kerületekben körülnézni, vagy esetleg a fővároshoz közel eső településeken, mert ott olcsóbban hozzájuthat hasonló ingatlanokhoz, mint amire vágyott. Inkább picit változtasson elképzelésein, minthogy akkora összegű lakáshitelt vegyen fel, aminek magas törlesztőjét nem tudja fizetni, és eladósodik.

 

Ha lakáshitelre is szüksége van az ingatlanvásárláshoz, használja a Hitelmax lakáshitel kalkulátorát. Ennek segítségével, objektív, megbízható forrásból egy reális összképet kaphat a lakáshitel ajánlatokról. Az online kalkulációval rengeteg időt is spórolhat, mert ezáltal, csak a választott bankfiókba kell bemennie. A kalkulátor használata egyszerű, és semmilyen kötelezettséggel nem jár. Adatainak megadása után a kalkulátor kilistázza azokat a hitelintézeteket, amelyeknél Önnek esélye lehet a hitelfelvételre. Ezt követően Önnek csak ki kell választania a legkedvezőbb konstrukciót.


hirdetés

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...