Hitelkiváltás személyi kölcsönnel!

  2018. július 18.

Néhány éve kevesebb hitelt vettek fel az emberek, mert kamataik magasak voltak. Ahogy évről évre alacsonyabbak lettek a hitelkamatok, a hitelfelvételi kedv is megnőtt, egyre bátrabban vágnak bele az emberek a hitelfelvételbe. Sajnos akadnak olyan élethelyzetek, amelyek nem várhatnak a megoldással, és sürgős anyagi segítséget igényelnek. Ilyen esetekben nem lehet halogatni a hitelfelvételt. A korábban felvett hitelek kamatai magasabbak a mostani hitelkamatoknál, ezért érdemes bizonyos időközönként felülvizsgálni őket. Egy hitelkiváltás lehet a megoldás, mellyel pénzt spórolhat. A hitelkiváltásra a legalkalmasabb a szabadon felhasználható személyi kölcsön.

Hitelkiváltás személyi kölcsönnel: Miért éri meg?

Hitelkiváltás-THM-kamat

Néhány évvel ezelőtt a személyi kölcsön THM-je 20% körüli volt. Napjainkban sztenderd igényeknél átlagosan a fedezetlen személyi kölcsönök THM-je 10-20% között mozog, a kamat 9,5-18%. Kedvezményekkel és magasabb jövedelemmel, akár 8-12% közé csökkenhet a THM. A személyi kölcsön népszerűségének egyik oka, az alacsony kamat lehet, a másik a szabad felhasználhatóság. Ezek mellett számos kedvező tulajdonsága van még, például az is, hogy igénylése nagyon egyszerű, akár pár nap alatt megkaphatja a kért összeget.

Előfordulhat, hogy újabb hitelre is szüksége van, a már felvett személyi kölcsön mellett. A megoldás egy hitelkiváltás lehet. A gyakorlatban ez úgy valósítható meg, hogy egy nagyobb hitelösszeget vesz fel, ami fedezi a fennálló hiteltartozást, és az új hitelcélra is elegendő. Nézzünk egy példát! Ha néhány évvel ezelőtt felvett 500 ezer forintot még kedvezőtlen kamattal, és most egyéb okból kifolyólag plusz 1millió forintra van szüksége, akkor megéri a jelenlegi kamatokkal felvenni 1,5 millió forintot, amivel egyben kiváltja régi magas kamatozású hitelét, és megvalósítja jelenlegi célját is. Ha él ezzel a lehetőséggel, egyetlen hitel törlesztésére kell csak figyelnie, melynek kamata is kedvezőbb.

Érdemes kihasználni a hitelkiváltást, mert így kevesebb pénzt kell visszafizetnie a banknak. Természetesen mielőtt dönt alaposan nézze át pénzügyeit, nehogy eladósodás legyen a vége. Győződjön meg róla, hogy a megnövekedett hitel törlesztését is fizetni tudja, készítsen pontos költségvetést, mielőtt belevág a hitelkiváltásba.

 

A hitelkiváltás költségei

A hitelkiváltásnak költségei is lehetnek, de ez az összeg eltörpül ahhoz képest, amennyit ezen nyerhet. Érdemes a hitelkiváltás költségeivel megnövelt összegű hitelt felvenni, mert így azt is részletekben fizetheti vissza. Különböző hitelek esetén az előtörlesztés díja is eltérő lehet. Egy személyi kölcsön előtörlesztésének díja a szabályozás szerint maximum 1% lehet, ha egy évnél több van vissza a futamidőből. Ha egy évnél kevesebb van vissza a futamidőből, akkor maximum 0,5% lehet az előtörlesztési díj.

 

A hitelkiváltás feltételei

Mint minden hitelfelvételnél, úgy a hitelkiváltásnál is meg kell felelni a banki követelményrendszernek. Az alapvető kritériumok közé tartozik, hogy az adós a KHR nyilvántartás szereplője nem lehet, illetve meg kell felelni az adósságfék szabályozás minden pontjának. Mivel a személyi kölcsön jövedelem alapú, egyéb fedezet nem szükséges a hitel felvételéhez, a hitelintézet alaposan meg fogja vizsgálni, hogy mekkora az igazolható jövedelme. Az minden pénzintézetről elmondható, hogy minél magasabb jövedelmet tud igazolni, annál jobb kondíciójú hitelt kaphat.

 

 


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...