Újítsa fel régi lakását könnyedén!

  2017. január 20.

Magyarországon az emberek többsége saját ingatlanban él, viszont ha az ingatlanok életkorát nézzük, kifejezetten réginek mondhatók. Sajnos a mai lakásárak mellett sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy új ingatlanba költözzenek ha lelakták a régit, még ha a hitelek feltételei kedvezőek is, így inkább jelenlegi lakásukat próbálják felújítani.

 

Bármennyire is vigyáz az ingatlanra, bizonyos időközönként előjöhetnek olyan problémák, amelyeket kisebb-nagyobb felújítással oldhat csak meg. Több okból is megéri lakásfelújításra költeni, hiszen a saját ízlésére formálhatja az ingatlant, praktikussá teheti, komfortérzete nőhet, csökkenhetnek a rezsiköltségei is, ráadásul az ingatlan könnyebben eladhatóvá válik és értékét is jobban megőrzi.


hirdetés

 

Ha van elég ideje, lehetősége, érdemes a teljes ingatlan felújításán gondolkodni, még ha hitelt is kell felvenni. A részleges lakásfelújítást általában csak kompromisszumos megoldásként szokták választani. A régi, lelakott ingatlanok esetében, azzal is számolni kell, hogy a burkolaton, a falazaton kívül a víz és a fűtési csövek is rossz állapotban lehetnek, nem beszélve az elektromos hálózatról így esetlegesen azok cseréje is szükséges lehet, plusz költséget okozva ezzel.

 

Szerencsére van olyan megoldás, amivel a lakásfelújítási kiadásokat könnyedén átvészelheti, ez nem más, mint a lakástakarékpénztár. Ezzel összegyűjtheti néhány év alatt a felújításra szükséges összeget. A 30%-os állami támogatás is nagyon jól fog jönni, mert akár több millió forintra lehet szüksége. Ha úgy hozná az élet, hogy nem tud a keresetéből havonta ennyit megtakarítani, akkor választhatja a hitellel kombinált megoldást is.

 

 

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...