Újítsa fel régi lakását könnyedén!

  2017. január 20.

Magyarországon az emberek többsége saját ingatlanban él, viszont ha az ingatlanok életkorát nézzük, kifejezetten réginek mondhatók. Sajnos a mai lakásárak mellett sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy új ingatlanba költözzenek ha lelakták a régit, még ha a hitelek feltételei kedvezőek is, így inkább jelenlegi lakásukat próbálják felújítani. Cikkünkbenösszegyűjtöttünk néhány tippet, hogy hogyan újítsa fel régi lakását könnyedén!

 

Bármennyire is vigyáz az ingatlanra, bizonyos időközönként előjöhetnek olyan problémák, amelyeket kisebb-nagyobb felújítással oldhat csak meg. Több okból is megéri lakásfelújításra költeni, hiszen a saját ízlésére formálhatja az ingatlant, praktikussá teheti, komfortérzete nőhet, csökkenhetnek a rezsiköltségei is, ráadásul az ingatlan könnyebben eladhatóvá válik és értékét is jobban megőrzi.

 

Ha van elég ideje, lehetősége, érdemes a teljes ingatlan felújításán gondolkodni, még ha hitelt is kell felvenni. A részleges lakásfelújítást általában csak kompromisszumos megoldásként szokták választani. A régi, lelakott ingatlanok esetében, azzal is számolni kell, hogy a burkolaton, a falazaton kívül a víz és a fűtési csövek is rossz állapotban lehetnek, nem beszélve az elektromos hálózatról így esetlegesen azok cseréje is szükséges lehet, plusz költséget okozva ezzel.

 


hirdetés

Szerencsére van olyan megoldás, amivel a lakásfelújítási kiadásokat könnyedén átvészelheti, ez nem más, mint a lakástakarékpénztár. Ezzel összegyűjtheti néhány év alatt a felújításra szükséges összeget. A 30%-os állami támogatás is nagyon jól fog jönni, mert akár több millió forintra lehet szüksége. Ha úgy hozná az élet, hogy nem tud a keresetéből havonta ennyit megtakarítani, akkor választhatja a hitellel kombinált megoldást is.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...