Mik a hitelfelvétel általános feltételei?

  2021. március 19.

Egyre többen vesznek fel személyi hitelt, mert igénylése nagyon egyszerű. A személyi kölcsön átfutási ideje gyors, amennyiben megfelel az igénylési feltételeknek, akár pár nap alatt számláján lehet a hitelösszeg. Érdemes több bank ajánlatát is megnézni, mert kamataik között különbségek lehetnek, így a hitel visszafizetésekor több pénz kerül a hitelintézet zsebébe. A továbbiakban megtudhatja, hogy mik a hitelfelvétel általános feltételei.

 


hirdetés

Mik a hitelfelvétel általános feltételei?

  • A hiteligénylőnek meg kell felelnie a személyi feltételeknek, be kell töltenie a 18. életévét, érvényes személyazonosságot igazoló dokumentummal kell rendelkeznie, illetve lakcímet igazoló dokumentummal.
  • A bank vizsgálja a munkaviszonyt, minimum 3 hónapos folyamatos munkaviszonnyal kell rendelkeznie a hiteligénylőnek, nem állhat próbaidő és felmondási idő alatt.
  • A hitelintézet megnézi a meglévő hiteltörlesztést, melyet vagy kivált, vagy csökkenti a törlesztésre fordítható összeget.
  • A pénzintézet azt is ellenőrzi, hogy a számlák rendszeres befizetése időben megtörtént-e.
  • A bank ellenőrzi, hogy a hitelfelvevő szerepel-e a KHR rendszerbe a rossz adósok között. A KHR-s ügyfeleknek a bank általában nem ad hitelt, ilyenkor más adóst vagy adóstársat kell bevonni.
  • Hogy mennyi lehet a felvehető hitel összege, első sorban az igazolható jövedelem nagysága határozza meg. Ennek oka, hogy a fedezet nélküli személyi hitelek mögött, mint a neve is mutatja, nincs egyéb fedezet. A JTM szabály rendelkezik arról, hogy a jövedelem hány százaléka terhelhető hitellel.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...