A lakásfelújítási kölcsön legfontosabb feltételei!

  2017. január 26.

Lakásfelújítási kölcsön esetén elengedhetetlen, hogy a munkálatok megkezdése előtt megtudja mennyi az ingatlan forgalmi értéke, milyen az ingatlan állapota, és ez hogyan változik a felújítás befejeztével. Azért, hogy a tervezett felújítás teljes egészében megtörténjen, a kezdeteknél nagyon körültekintően kell eljárni. Szakértői segítség nélkül megeshet, hogy a munkálatok megkezdése után derül ki a konkrét hitelösszeg, ami nem fedezi a teljes felújítást. A hitelösszeg egy része igényelhető korszerűsítésre is. A támogatott felújítási hitel összege maximum 5 millió forint lehet, és nem haladhatja meg a költségvetés összegét. Cikkünkben tovább olvashat a lakásfelújítási kölcsön legfontosabb feltételeiről!
 

Lakásfelújítás esetén az értékbecslő aszerint értékeli az ingatlant, hogy milyen felújítási munkálatokat szeretne. Igazából itt az anyagárak költségéről érdemes beszélni, majd a munkálatok végén összegyűjteni a számlákat. A hiteligény összegét, általában két részletben folyósítják. Az elsőt a hiteligénylésnél, majd az értékbecslő ellenőrzi az elvégzett munkát, és ezt követően kerül folyósításra a fennmaradó összeg.

 

Az államilag támogatott lakásfelújítási hitel esetén fontos tudni, ha a lakásfelújítási munkálatok befejezésétől számított egy éven belül eladásra kerül az ingatlan, akkor a kedvezményeket, a kamattámogatást kamataival együtt, vissza kell fizetni. A kamattámogatással felújított ingatlanban a támogatott személyeknek minimum 50%-os tulajdoni hányaddal kell rendelkezniük.


Lakásfelújításnak számít:

  • fürdőszoba kialakítása
  • központi fűtésrendszer kialakítása
  • energia takarékosság kialakítása
  • az épület szigetelése
  • közművek bevezetése (csatorna, víz, gáz, villany), stb.


Lakástakarék 

A lakástakarékkal 30%-os állami támogatást is kaphat. A lakástakarékpénztárnál havi rendszerességgel egy bizonyos  összeget kell befizetnie. A havi maximálisan befizethető összeg 20 ezer forint, a futamideje 4 évtől, 10 évig terjedhet. A bank előhitelével a lakástakarék futamideje előtt felhasználhatja megtakarításának összegét.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...