Néhány bevált ingatlanos trükk!

  2021. október 05.

Nagyon sok ingatlanközvetítő cég létezik Magyarországon. A nagy versenyben az irodák nem félnek trükkökhöz folyamodni, azért, hogy ők adhassanak el egy-egy ingatlant. A jól bevált ingatlanos trükkök mind arra mennek ki, hogy minél több pénz kerüljön az ingatlanos zsebébe, még akkor is, ha sokszor ezek az eljárások nem éppen etikusak. Nem árt résen lenni, akár ingatlant ad el, akár vásárol. Persze ez nem igaz minden ingatlanközvetítőre, mint mindenhol, itt is vannak kivételek.

 

Néhány bevált ingatlanos trükk

  • Gyakran előfordul, hogy az ingatlanosok félretájékoztatják az érdeklődőket. Az iroda az adatbázisában hagyja a már eladott ingatlanokat is, illetve kölcsönöz lakáshirdetéseket másik közvetítőcégektől, hogy nagyobbnak tűnjön a készlete, sőt az is előfordulhat, hogy teljesen hamis hirdetéseket tesz fel, lopott képekkel.
  • Nem kizárt, hogy a hirdetésekben feltüntetett adatok valótlanok (a lakás alapterülete, ára, a lakás tehermentes-e, vagy nehezíti-e bármi az adásvételt - például elővásárlási jog vagy osztatlan közös tulajdon joga).
  • Kedvelt ingatlanos trükk az álvevők alkalmazása. Ezzel az ingatlanosok az adásvételt akarják megsürgetni, aminek célja, hogy ne legyen idő átgondolni a lakásvásárlást. Az álvevők kétféleképpen szoktak megjeleni. Az egyik, mikor az ingatlanos szól, hogy van más komoly érdeklődő is a lakásra. A másik, hogy a helyszínen jelenik meg még egy érdeklődő.
  • Legyen óvatos, ha a foglalóról van szó. Jogilag csak az tekinthető foglalónak, ami egyértelműen akként van feltüntetne a szerződésben. A foglaló letétele után is adódhat probléma, mert kiderülhet, hogy a lakás éppen elkelt. Sajnos sok ingatlanközvetítő többször is beszedi a foglalót egy lakásra.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...