Így alkudja le az ingatlan árát!

  2021. szeptember 22.

Sokan vásárolnak ingatlant annak ellenére is, hogy napjainkban rengeteg a túlárazott lakás. Mutatjuk, hogy hogyan alkudja le az ingatlan árát. Összegyűjtöttünk néhány tippet. Általában az ingatlanok hirdetési ára irányár, amiből az eladó enged valamennyit. A jól árazott lakásokat egymás elől kapkodják el a vevők, ezért az alku szóba se jöhet, sokszor azonnal megadják a vevők az irányárat.

 


hirdetés

Így alkudja le az ingatlan árát!

  • A legtöbb eladó ingatlant nem csak egy ingatlaniroda kínálatában lehet megtalálni. Előfordul, hogy az adott lakás az egyes hirdetésekben más-más árakon szerepel. Keresse meg a legolcsóbbat!
  • Ha talál egy megfelelő ingatlant, akkor keressen a környéken hasonlókat, így megtudhatja, hogy milyen ár lehet reális az adott lakásért.
  • Alapesetben 10%-os alkuval  lehet próbálkozni, de ha az ingatlant már több hónapja hirdetik, akkor ennél alacsonyabb összeget is mondhat.
  • Az ingatlan vételárnak alkudásakor hasznos lehet hasonló ingatlanok árával összehasonlítani a kért vételárat, valamint a valóban szükséges beruházások költségeivel érvelni.
  • Érdemes visszafogottnak maradni, mert ha az eladó azt látja, hogy a vevő túl lelkes, akkor az alkunak kevesebb tere lesz.
  • Érdemes egy listát készíteni az ingatlan mellett és ellen szóló érvekkel, így előre fel lehet készülni.
  • Ha az eladó visszautasítja ajánlatát, érdemes új ajánlatot adni, persze csak akkor, ha az még belefér a keretbe.
  • Egy lakáshitel átfutási ideje egy-másfél hónap, ami sok eladónak túl hosszú, így a készpénzes vevők előnyben vannak. Ezért érdemes előzetes hitelbírálatot kérni.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...