Miben segíthetnek az ingatlanirodák?

  2021. március 17.

A lakáseladók nagy része kezdetben magán úton próbál boldogulni ingatlana eladásával, ennek nehézségeivel azonban csak később szembesül. Probléma lehet például az eladásra szánt idő hiánya, a folyamatos telefonos felvilágosítás, időpont egyeztetés a vevőkkel, az ingatlan állandó bemutatása, stb. Nem biztos, hogy minden lakástulajdonos született ingatlanos, ezért is bízza inkább profikra az ügyet. Az utóbbi időben az ingatlanirodákon keresztül bonyolított tranzakciók száma is növekedést mutat. De miben segíthetnek az ingatlanirodák?

Az ingatlanközvetítő első feladata, hogy felméri az ingatlant, annak minden előnyével, hátrányával. Miután felvette az adatokat, általában megbeszél egy induló árat a tulajdonossal. Érdemes nagyjából a piaci árhoz igazodó árat meghatározni. Fontos tehát, hogy tisztában legyen, az ingatlan valós piaci értékével. A viszonylag reális árú ingatlanok nagyon hamar elkelhetnek, még ha hitellel terheltek is, és hitellel vásárolja meg az új tulajdonos.

 


hirdetés

Az ingatlanosnak is az a célja, hogy a lakás minél hamarabb elkeljen, ezért mindent meg is tesz. Mivel neki ez a munkája, a nap szinte minden órájában elérhető a vevő számára, bármikor szívesen megmutatja az ingatlant. Akár még úgynevezett ingatlanos trükkükhöz is folyamodhat annak érdekében, hogy minél gyorsabban meggyőzze a lakásvásárlókat.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...