Legyen körültekintő egy ingatlan kiválasztásánál!

  2017. május 19.

A lakásvásárlási kedv megnőtt az elmúlt években, annak ellenére, hogy a lakásárak emelkedtek. Valószínű ez az alacsony lakáshitel kamatoknak köszönhető, mert azok viszont sosem voltak olyan alacsonyak, mint napjainkban. A felmérések szerint az emberek nagyon hamar döntenek egy ingatlan megvásárlásáról. Átlagosan 8-10 lakást néznek meg, és 30 perc alatt eldöntik, hogy megvásárolják a kiszemelt ingatlan. Nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás. Legyen körültekintő egy ingatlan kiválasztásánál. Egy lakásvásárlás általában nem pár évre szól, hanem 10-20 évre, sőt akár egy életre is. 

 

Legyen körültekintő egy ingatlan kiválasztásánál! 

Ne hallgasson mindig az ingatlanközvetítőre

Ez a gyors döndtés valószínű, a rájuk nehezedő nyomás miatt is lehet. A vevők sarkában ott áll a nagyon közvetlen, humoros, kedves, segítőkész ingatlanközvetítő, aki egyfolytában csak azt hajtogatja hány, vevőnek fogja még megmutatni az ingatlant. És általában mindig van egy „komoly vevő” is a láthatáron, amit persze csak nagyon bizalmas árul el.

Sokszor ennek hatására a vevő megijed, hogy lemarad a jó vételről, és igent mond egy lakásra, ami látszólag tetszik neki, de lehet, hogy tüzetesebben meg sem vizsgálta. Egy felújított lakás nagyon tetszetős lehet, az apró hibákat, pedig könnyű eltakarni némi praktikával.

 


hirdetés

Vigyen magával szakembert

Ne felejtse el, hogy az ingatlanközvetítőt azért fizetik, hogy eladja az ingatlant! Érdemes, egy hozzáértő szakembert is magával vinnie, aki feltérképezi az ingatlan műszaki állapotát (fűtést, vízvezetéket, stb.). Amíg Ő ezzel foglalatoskodik, addig Ön gondolja végig saját szükségleteit. Biztosan elég világos-e az ingatlan, jó-e a tájolása, beosztása, kell-e annyi szoba, mint amennyi van benne, vagy esetleg túl kevés, szeretne-e ablakot a konyhára, van-e erkély, stb.

 

Derítse fel a környéket

Mindenképpen derítse fel a környéket is, hogy milyen szolgáltatások vannak a közelben, mennyire zajos, milyen a közlekedés, ha autóval jár tud-e parkolni, mennyire megbízható a környék, várható-e valamilyen fejlesztés. Érdemes elsétálni egy másik napszakban is arra, hogy ezekről saját szemével is megbizonyosodjon, ne csak az ingatlanközvetítőre, illetve az eladóra hagyatkozzon.

 

Több szem, többet lát

Mielőtt biztosan eldönti, hogy megvásárolja a kiszemelt ingatlant, nézze meg többszöré. Akár kétszer, háromszor is. Vigyen magával mindig más ismerőst, mivel ők nem elfogultak, más szemmel nézik a lakást. Lehet, hogy olyan dolgokat is észrevesznek, amiket esetleg Ön nem.

 

Óvatosan a hitellel

Ha hitelre is szüksége van, mert nem áll rendelkezésére elég készpénz az ingatlan megvásárlásához, legyen ugyanolyan körültekintő, mint az ingatlan kiválasztásánál. Mindenképpen kérje hozzáértő ember segítségét. Kiválóan tájékozódhat, kalkulálhat az interneten is. Használja a Hitelmax  hitelkalkulátorát!

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...