Hirtelen jött milliárdok!

  2017. április 11.

 

Biztosan mindenki álmodozott már arról, hogy mit kezdene a hirtelen jött milliárdokkal. A pszichológusok szerint ez komoly traumaként érheti az embert. Aki korábban szerényebb körülmények között élt, könnyen elveszítheti a kontrollt, a hirtelen jött nagy vagyon miatt.


hirdetés

 

Hirtelen jött milliárdok!

Egy jó tanács

Ha azt akarja, hogy maradjon pénze, akár átlagkereső, akár milliárdokhoz jutott, egy nagyon egyszerű dolgot kell csak betartania. Kevesebbet költsön, mint amennyit keres! A luxushoz könnyű hozzászokni, viszont a mértéktelen költekezés hatására további bevételek híján idővel elfogy a pénz, legyen szó bármekkora összegről.

A pénzügyi szakértők szerint, az emberek a bankszámlájukra kerülő milliárdok hatására általában elveszítik a realitásérzéküket, mert nem tudják reálisan megítélni valójában mekkora összeghez jutottak, mivel még sosem volt birtokukban ennyi pénz. Általában túlbecsülik a vagyon nagyságát, és azt gondolják, hogy végtelen pénzforráshoz jutottak. Ez azonban nem így van, ezért is fordulhat elő, hogy a hirtelen jött vagyon, hirtelen el is tűnik.

 

Mit tegyen, hogy a váratlanul jött nagy vagyon, ne tűnjön el?

  • Alaposan gondolja át, mit fog kezdeni a hirtelen jött vagyonnal. Érdemes pár hónapot várni, és segítséget kérni szakemberektől. Profi pénzügyi segítséggel, egy jó könyvelővel, ügyvéddel biztos lehet a sikerben.
  • Maradjon a munkahelyén, a jövőben szüksége lehet keresetére, például a nyugdíj miatt.
  • Rendezze adósságait. Ne maradjanak hitelei.
  • Azért élvezze is a hirtelen jött pénzt. Valósítsa meg álmait, de persze a józan ész határain, és pénzügyi keretein belül. Például utazzon el egy régen vágyott helyre, amit eddig nem engedhetett meg magának, vagy vegye meg álomautóját, vagy végezze el az iskolát, amire esetleg eddig nem telt.
  • Ha nagyobb összeghez jutna, akkor is fontos, hogy legyen tartaléka. Bármikor jöhet egy  váratlan kiadás.
  • Fontos, hogy gondoljon a jövőre is. A sajátjára, illetve a gyerekeiére is. Tegyen félre gyerekei oktatására, illetve saját nyugdíjára gondolva, valamiféle nyugdíjcélú befektetésre, vagy esetleg ingatlanra.
  • Ha bármibe is fekteti pénzét, mindenképpen törekedjen a biztonságra. A pénz megóvása, a tőkevédelem az elsődleges szempont. Mindenképpen forduljon szakemberhez a privátbanki szolgáltatások már 50-100 millió forint közötti összegtől elérhetőek. Érdemes több szolgáltatóval is felvenni a kapcsolatot, sőt lehetőség szerint megversenyeztetni őket, és a legjobbak közül választani.
  • Nagyobb összegnél, jók azok a befektetések, melyek alacsonyabb kockázatúak és rendszeres bevételt hoznak. Ilyen például az ingatlan, mert kiadásából rendszeres bevételre tehet szert.
  • De választhatja a pénzgyarapítás más fajtáit is, például vásárolhat állampapírt, vagy lekötheti bankbetétben, csak itt is legyen nagyon figyelmes, mert nagyobb összegnél a veszteség is nagyobb lehet. A több 10 milliós összegeknél nem nagyon éri meg magasabb kockázatot vállalni, mert szakértelem híján nagy veszteségek érhetik.

 

Persze a fent említetteken kívül számtalan befektetési lehetőség létezik még, mi csak összegyűjtöttünk néhányat a sok közül. De amit mindenképpen érdemes megfogadnia, ne egyedül vágjon bele a befektetésbe, kérje ki szakember véleményét.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...