Gondolkodott már a nyugdíjcélú megtakarításokon?

  2017. január 25.

A magyarok a jelenlegi átlagnyugdíjnál magasabb időskori havi bevételre vágynak, amit valószínű a saját megtakarításaikból fognak tudni elérni, viszont ennek ellenére nagy többségük mégsem tesz érte semmit. Nem rendelkeznek semmilyen nyugdíjcélú megtakarítással. Sajnos a legtöbben azért, mert jelenlegi helyzetükben nem tudnak eleget félretenni erre a célra. Valószínűleg mindenkinek mást jelent az ideális nyugdíjas évek kifejezés. Gondolkodott már a nyugdíjcélú megtakarításokon? Nem árt időben elkezdeni a megtakarítást, hogy a nyugdíjas éveinket valóban nyugodtan, pénzügyi biztonságban tölthessük. A megtakarítást jobb minél előbb elkezdeni.

Érdemes körültekintően átgondolni, hogy milyen megtakarítási formát választunk, hiszen sok a buktató, és végül nem biztos, hogy jól járunk. Több millió forinttal is magasabb lehet a megtakarítás összege, ha okosan választunk megtakarítási módot. Érdemes esetleg szakértő segítségét is igénybe venni, mert vannak olyan nyugdíjbiztosítások, amelyek nagyon magas költségekkel dolgoznak.


hirdetés

 

A nyugdíjcélú megtakarításoknak három módja van, amit az állam is támogat:

  • Nyugdíj Előtakarékossági Számla (NYESZ)
  • Önkéntes nyugdíjpénztár
  • Nyugdíjbiztosítás

 

Vannak akik egészen más alternatívát választanak nyugdíjas éveik anyagi finanszírozására, kiegészítésére. Például a kedvező hitelfeltételeknek köszönhetően sokan inkább ingatlanba fektetik pénzüket. Az ingatlant kiadják, ami kezdetben fedezi a hitel törlesztését, a későbbiekben pedig remek nyugdíjkiegészítő lehet.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...