Az ingatlan, mint befektetés kockázatos is lehet!

  2017. június 30.

Az alacsony lakáshitel kamatoknak köszönhetően az emberek lakásvásárlási kedve megnőtt. Sokan vásároltak ingatlant különböző célokkal. Vannak, akik saját részre vásárolták, vannak, akik pedig befektetési céllal. Ezen belül is többféle elgondolásból, például vannak, akik kiadási szándékkal, mások pedig, hogy tovább értékesítsék az ingatlant. E két utóbbi akkár nagyobb hozammal is rendelkezhet, de ne feledje, az ingatlan, mint befektetés kockázatos is lehet!

 

Az ingatlan, mint befektetés kockázatos is lehet!

Kiadási cél

Vagyis, hogy kinek szeretné kiadni az ingatlant. Egy vagy több személynek hosszú távra, vagy inkább lakáshotelként működtetné, vagyis a rövid távú lakáskiadás részesítené előnyben. Mindkét típusnak más paraméterekkel kell rendelkeznie, amit mindenképpen szem előtt kell tartania, mert különben nem lesz sikeres az ingatlan kiadása.

 

Környék

Nagyon fontos, hogy milyen környéken helyezkedik el az ingatlan. Hiába jut hozzá egy ingatlanhoz olcsón, ha rossz környéken van, mert azt a későbbiekben nem fogja tudni kiadni. Így a lakás üresen marad, és csak ráfizetés lesz. Önnek kell majd fizetnie a lakás rezsiköltségeit, illetve ha esetleg hitelre vásárolta, a bérleti díjból nem tudja finanszírozni a törlesztőrészletet.

 

Bérlők

Jó emberismerőnek kell lennie, ahhoz, hogy első látásra meg tudja ítélni, hogy a bérlő megbízható-e. Nehéz jól fizető, megbízható bérlőt találni. Sokszor hallani tévéből, rádióból különböző rémtörténeteket ezzel kapcsolatban, például, hogy nem fizeti a bérlő a bérleti díjat, a rezsit, lelakja a lakást teljesen, az ingatlanból nem lehet kitenni a különböző törvények miatt, stb.

Ezzel kapcsolatban néhány jó tanács! Mindenképpen szükséges kauciót kérni, a bérlő nevére íratni a számlákat, illetve a bérleti szerződésbe minden olyan dolgot belefoglalni, ami a tulajdonost, illetve a lakást védi. Érdemes a bérleti szerződést közjegyzői okiratba foglalni


hirdetés

 

Bérleti díj

Nyilván valóan az emberek az olcsóbb lakásokat keresik. Senki sem szereti kidobni a pénzt az ablakon. Úgy célszerű megválasztani a bérleti díjat, hogy ne legyen túl magas, mert akkor nem fogják kivenni az ingatlant, de azért Önnek is megérje. Itt némi különbség lehet a hazai, illetve a külföldi bérlők között. A külföldieknek valószínűleg könnyebben kiadhatók a drágább, közkedveltebb, felkapottabb helyeken levő ingatlanok.

 

Tehát a fentekből levonva a következtetést, az ingatlan jó befektetés lehet, csak nagyon körültekintőnek kell lenni, és a részletekre oda kell figyelni.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...