A lakáshotelek elterjedésével nőttek az albérleti díjak!

  2017. február 07.

A CSOK és egyéb kedvező hiteleknek köszönhetően megnőtt a lakásvásárlások száma. Sokan magáncélra sokan befektetői célra vásárolnak ingatlant. A befektetői célra vásárolt ingatlanok is megoszlanak. Vannak akik hosszú távra adják ki lakásukat, vannak akik pedig a rövidebb távú kiadást választják, például lakáshotelként üzemeltetik ingatlanjukat. Hazánkban egyre népszerűbb a közösségi alapokon működő szállásmegosztás, azaz a lakáshotelek, más néven szobaszállodák elterjedése. Ez a turizmus robbanásszerű erősödésének köszönhető.

A lakáshotelek számának növekedésével, az ingatlanok bérleti díja is emelkedett. Budapest belső kerületeiben a legkeresettebbek a lakáshotelek, emiatt ezekben a kerületekben a hosszú távra kiadó ingatlanokért 5-30%-kal több bérleti díjat kérnek a tulajdonosok.

 

Sok tulajdonos a nagyobb bevétel reményében, a hosszú távú kiadás helyett a lakáshotelezést választja. Elméletileg nagyobb bevételt eredményezhet a hosszú távú kiadásnál, de kockázatosabb, mivel nem garantált a kihasználtság. A lakáshotelek átlagosan majdnem minden másnap üresen állnak. Vagyis, ha van egy megbízható jó bérlő, akkor a hosszú távú kiadásnál biztos a bevétel, a lakáshoteleknél azonban ez kétséges lehet.

 

Azzal azonban számolni kell, hogy nem minden lakás alkalmas lakáshotelnek. Ha erre a célra vásárol ingatlant érdemes még körültekintőbbnek lenni, az ingatlan elhelyezkedését illetve beosztását illetően. Akár hosszú távra adja ki ingatlanunját, akár rövid távra, a lakás vásárlás mindig jó befektetésnek bizonyul. Használja a Hitelmx hitelkalulátorát!


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...