Rohamosan emelkednek az albérleti díjak!

  2017. január 13.

Sokan választják alternatív befektetésként az ingatlant, figyelembe véve, ha hitelre vásárolnak egy lakást, akkor a bérleti-albérleti díjak kitermelik-e a havonta az esedékes hitel törlesztőrészletét. Viszont sajnos nem mindenki tud, vagy nem is akar saját ingatlant, így inkább albérletet keres, vagyis lakást bérel a tulajdonostól. Sajnos elmondható, hogy rohamosan emelkednek az albérleti díjak, a fővárosban szinte megfizethetetlenek. Ha ingatlant szeretne kivenni, figyelembe kell venni azt is, hogy egyedül, ketten, esetleg többen, vagy családosan szeretné a lakást bérelni.

 

Az elmúlt három-négy évben már tapasztalható volt a lassú emelkedés, majd az elmúlt évben meredeken megugrottak az árak a bérleti piacon. Nem csak Budapesten emelkednek az albérletárak, ezt a tendenciát a vidéki nagyvárosok is követik, de természetesen a bérleti díjak még mindig a fővárosban a legmagasabbak.

Itt az árak majdnem kétszer olyan magasak mint vidéken. Az áremelkedésben fontos szerepet játszik az is, hogy a válság miatt sokan nem vásároltak, hanem inkább béreltek ingatlant. A devizahiteles problémák miatt sokaknak el kellett adniuk lakásukat így új bérlők léptek a piacra.

Mégis az egekbe szökő bérleti díjakat, valamint az olcsó hiteleket, és az otthonteremtés állami támogatásának sikerét látva a megfelelő önerővel és jövedelemmel rendelkezők sokan, inkább a lakásvásárlás mellett döntetnek.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...