Ismét emelkedhetnek az albérleti díjak!

  2017. május 09.

Az alacsony betéti kamatoknak köszönhetően sokan vették ki pénzüket a bankból és fektették inkább ingatlanba. Az ingatlanba fektetőknek kedveztek az alacsony lakáshitel kamatok is. Ezzel együtt azonban nőttek az ingatlanárak, illetve ismét emelkedhetnek az albérleti is az elmúlt pár évben. Az albérletben élők közül a tehetősebbek inkább a saját lakás megvásárlása mellett döntöttek. Ebben segítségükre lehetett a CSOK, amit sokan igénybe is vettek.

 

A legnagyobb emelkedés Budapesten figyelhető meg. Egy 50nm-es lakás albérleti díja átlagosan 130 ezer forint, de ez persze kerületeként változó lehet. A minimálbérhez viszonyítva ez igen magas. Kevesen tudják megfizetni. Problémát jelenthet, hogy nem ott van a kínálat, ahol a kereslet. Egy jól frekventált helyen lévő albérlet nyilván való, hogy könnyebben kiadható, akár magasabb áron is, mint amely esetleg egy külső, nehezebben megközelíthető kerületben van.

A munka miatt a fővárosba költözők mellett, diákok, illetve külföldiek is nagy számban keresik a jól megközelíthető, közkedvelt helyeken lévő albérleteket. A külföldiek, illetve a külföldi diákok lehetnek az elsődleges fizetőképes bérlők a felkapottabb helyeken lakásukat albérletnek kiadók számára.

 

További emelkedés Budapesten várható, nagy valószínűséggel nyáron, a felvételi eredmények kihirdetése után. Többnyire a főiskolákhoz, egyetemekhez közeli területeken, ugyanis ekkor kezdődik meg az albérletkeresés, hogy szeptemberben erre már ne legyen gondja a diákoknak. 


hirdetés

 

Mielőtt belevágna az ingatlanvásárlásba, esetleg, még lakáshitelt is venne fel, hogy majd aztán azt később kiadja, jól gondolja végig hol érdemes e célra ingatlant vásárolni. Mert valóban ez jó befektetés lehet, havonta fizetéskiegészítésnek sem utolsó, viszont ha rosszul választ kerületet, rosszul ítéli meg az ingatlan paramétereit, nem biztos, hogy ki tudja adni, vagy nem olyan áron, mint tervezte. És ez esetben előfordulhat, hogy számításai nem úgy alakulnak, mint tervezte.

Használja a Hitelmax hitelkalkulátorát! 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...