Figyeljen, hogy ne bukja el a lakáshitele kedvezményeit!

  2019. január 14.

A hitelintézetek számos akciót kitalálnak egy hitelkonstrukcióhoz, hogy magukhoz vonzák az ügyfeleket. Az amúgy is kedvező kamatkörnyezet sokakat ösztönöz lakáshitel felvételre. Az alacsony induló kamat és THM (Teljes Hiteldíj Mutató), nagyon csábító a hitelfelvevők számára. Viszont fontos kérdés, hogy ezek a kedvezmények meddig lesznek érvényesek a futamidő alatt. Általában a legkedvezőbb lakáshitel kamat feltételhez kötött, amit ha nem teljesít az adós, elveszíti a kedvezményt, ami több százezer forintos, vagy akár milliós plusz kiadást jelenthet. De mit tegyen, hogy ne bukja el a lakáshitel kedvezményeit?! Összeszedtük a hasznos információkat.

 

Az ügyfelek egyértelműen az olcsóbb terméket választják, így a pénzintézetek komoly versenyben vannak a kamat és a THM tekintetében. Ahhoz, hogy valaki kedvező lakáshitel-kamathoz jusson általában feltételei vannak, amelyeknek nem csak szerződéskötéskor, hanem a szerződés fennállása alatt is teljesülnie kell.

 

Hogy a kedvezményes feltételeknek eleget tudjon tenni a lakáshitel futamideje végéig, a hitelfelvétel előtt tájékozódjon a kamatkedvezmények mértékéről és kritériumairól. Arról is fontos tudomást szerezni, hogy milyen következményekkel jár, ha a követelmények nem teljesülnek. Egy már meglévő hitelnél sem árt néha ellenőrizni, hogy hogyan lehet megtartani a kamatkedvezményeket.

Hitelintézetenként eltérő lehet a kamatkedvezmény mértéke. Az átlagos szint 0,5-1,5% között lehet, ami a 3,5-5,5%-os kamattal kínált lakáshitelek esetében komoly tétel. Bankonként változó, hogy mennyi időre bukhatja el az engedményeket. Hiteltermékenként is lehetnek eltérések attól függően, például, hogy piaci vagy Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelről van-e szó.


hirdetés

 

Figyeljen, hogy ne bukja el a lakáshitel kedvezményeit?! Mire járhat kamatkedvezmény?

  • Bér vagy egyéb rendszeres jóváírás a banknál vezetett számlára: A kedvezményt mindig meghatározott összeg havi jóváírásához köti a pénzintézet. Minél magasabb az összeg, annál nagyobb kamatkedvezmény jár.
  • Aktív számlahasználat: A bankkártyás vásárlások és az internetes fizetések havi összegének el kell elérnie az előírt limitet a kedvezményhez.
  • Hitelfedezeti biztosítás megkötése a banknál: A hitelfedezeti biztosítás a bank kockázatait is csökkenti. Ha az adott hitelintézetnél köti, akkor annak plusz bevételt is jelent.
  • Lakásbiztosítás megkötése a banknál: A vagyonbiztosítás megléte a jelzáloghitelek alapvető feltétele. A pénzintézetek jutalmazzák, ha a fiókjukban a partnerük szolgáltatását választja a hitelfelvevő.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...