Egyre többen vásárolnak online!

  2019. október 25.

Sokan intézik vásárlásaikat online. Nemcsak a használati tárgyak, ajándékok beszerzéséről van szó, hanem a napi bevásárlásról is. A legtöbben az időhiány miatt választják a vásárlásnak ezt a formáját. Emellett azonban számos előnye van még a webáruházakban történő árubeszerzésnek, így nem is csoda, hogy egyre többen vásárolnak online. Az online vásárlás előnyei között szerepel még például, hogy nagyobb a választék, és akár olcsóbb is lehet az áru, mint a hagyományos üzletekben.

 

Egyre többen vásárolnak online- Az online vásárlás előnyei

Kényelmes

Nem kell órákon át a vásárlással bajlódnia. Otthon, kényelmesen a kedvenc foteléből vagy kanapéjáról rendelheti meg a kiválasztott árucikket. A webshopok virtuális polcain könnyedén megtalálhat szinte bármilyen terméket, amire szüksége van.

 

Gyors

Egy webáruházban történő vásárlással rengeteg időt spórolhat. Nem kell órákon át gyalogolni, BKV-n utazni vagy dugókban állni az autóval. A vidéki kisebb településeken élőknek sem kell beutaznia a városba, ezzel még a benzinköltséget is megspórolhatják. A hatalmas áruházakban való bolyongás helyett villámgyorsan rátalálhat a keresett árucikkre valamelyik webshop készletében.

Az is tévhit, hogy sokáig kell várni egy webshop kínálatából megrendelt termékre. A legtöbb webáruház 24 vagy 48 órán belül házhoz szállít, ha pedig épp nincs valami raktáron, akkor ezt többnyire feltüntetik a tétel mellett, és megjelenítik, hogy mennyi idő alatt tudják leszállítani.

 

Olcsó

Kétféle webáruház létezik:

Van olyan webshop, amelyiket egy hagyományos (offline) kereskedelmet folytató bolt tulajdonosa hozott létre. Ezekben a termékek árai általában megegyeznek az offline üzletben találhatók áraival.

A másik fajta webshop olyan kínálattal rendelkező online bolt, amelyik mögött nincs offline áruház. Egy ilyen webáruház sokkal kedvezőbb árakat tud biztosítani, hiszen számos olyan költséggel nem kell számolnia, amivel egy hagyományos üzlet tulajdonosának (helyiségbérlet, üzemeltetés, alkalmazottak költségei, stb.). Egy webáruház esetén ezek nincsenek, így az eladási árakat is alacsonyabban tudja tartani a webshop üzemeltetője.

 

Biztonságos

Számos tévhit terjeng arról, hogy az online vásárlás nem biztonságos. Néhányan azért tartanak az online vásárlástól, mert attól félnek, hogy ellopják az ember pénzét, selejtes termékeket szállítanak ki, amiket aztán nem vesznek vissza, stb. Egyrészt ezek az esetek ritkák, másrészt könnyedén el lehet kerülni, ki lehet védeni az ilyen szélhámosokat. Csalók mindenütt akadnak, így a webáruház üzemeltetők között is. Könnyedén elkerülheti az ilyen helyzeteket, ha elég figyelmes. Mielőtt megrendel egy terméket olvassa el a weboldalhoz tartozó információkat, amiből sok minden kiderül az adott webáruházról. Ajánlott elolvasni: fizetés, garancia, szállítási feltételek, a webshop üzemeltető adatai, webshop üzletszabályzat, adatvédelem, biztonsági előírások. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szerint a szolgáltatókra vonatkozó elektronikus szerződéskötés lépéseit és kereskedelmi szolgáltatásokat a 2001. évi CVIII. törvény tartalmazza. Az elállási jog gyakorlását a 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet szabályozza.

 

Nagyobb a választék

Egy webshopnak szinte semmilyen költsége nincs, ezért sokkal nagyobb választékot kínálhat a vevőknek. Így egy webshop termékei között jóval nagyobb eséllyel találhat olyan árukat, amelyeket az offline áruházakban nem. Akár már régóta keresett ritkaságokra is rábukkanhat.

 

A fentiekből kiderül, hogy az online vásárlásnak számos előnye van. Ezért is lehet egyre népszerűbb nem csak a fiatalok, de az idősebb korosztály körében is. Számos fejlesztő cég dolgozik azon, hogy a kényelem mellett egyre biztonságosabb is legyen az online vásárlás. A biztonság érdekében törvények is születnek, ilyen például az online bankkártyás vásárlás szabályaira vonatkozó új rendelet, amely nemrégiben lépett életbe. Illetve kevesen tudják, de a fogyasztóvédelem ugyanúgy érinti az online webáruházból történő rendelést, mint az egyéb vásárlásokat.


hirdetés

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...