Adósságai vannak? Egyszerű a megoldás!

  2017. április 10.

Sajnos előfordulhat, hogy túl sok hitelt vállal, nehéz fizetni a törlesztőrészletet. Az sem ritka eset, hogy észrevétlenül, sok kis hitelt halmoz fel, és egyik pillanatról a másikra adóssá válik. Nagyon könnyű összeszedni sok kis adósságot például áruhitelből. Vásárol 2-3 terméket, esetleg van még mellé lakáshitel, autóhitel, és kész a baj. És ami még tetézheti bajt, hogy ha a szerződés szerinti törlesztőrészletet nem tudja levonni a bank, akkor a késedelmi kamattal és egyéb büntetéssel már-már elviselhetetlen nagyságúra duzzad a kötelezettség. De, ha adósságai vannak? Egyszerű a megoldás, mutatjuk!

 

A legnagyobb hibába sokan ott esnek, hogy egyenként nézve ezek általában kis összegű hitelek, viszont, ha egy családon belül, ezek nagy számban fordulnak elő, akkor törlesztésük jelentős összegre rúghat. Sajnos a könnyű hitelhez jutásnak is megvannak a következményei. De ne csüggedjen, van megoldás. Gyúrja össze hiteleit egy kedvezőbbre, így a sok kis hitel helyett, egy, kedvezőbb törlesztésű hitelre kell koncentrálnia.

 

Adósságai vannak? Egyszerű a megoldás!

Adósságrendező hitel

Mikor érdemes ezt választani?

  • ha több hitele van
  • ha magasabb jövedelmet tud igazolni, mint a régebbi hitelfelvételkor
  • ha jobb lenne, ha csak egyetlen törlesztésre kellene figyelnie

Az adósságrendező hitel nem tartalmaz szabadon felhasználható összeget, illetve az új hitel összege nem lehet több, mint a kiváltásra kerülő tartozás nagysága. Az adósságrendezés tehát, azoknak nyújt megoldást, akik több kedvezőtlen kamatozású, sok esetben rosszul fizetett, vagy felmondott hitelt szeretnének kiváltani.

 

Hitelkiváltás

Az adósságrendező hitel mellett, megoldás lehet a hitelkiváltás is. Ezt akkor érdemes választania, ha egy kedvezőtlen törlesztőrészletű hitele van, és szeretné egy kedvezőbbre lecserélni, például egy lakáshitel esetében. Az adósságrendező hitellel ellentétben, a hitelkiváltó hitel tartalmaz szabadon felhasználható összeget, ha szeretne igényelni, és a feltételek is megengedik. Ez azért előnyös, mert mint a nevében is benne van, szabadon felhasználható, vagyis arra költheti, amire szeretné. Akár egyéb adósságai rendezésére. 

 

Szabadfelhasználású hitel

szabadon felhasználható hitel, lehet fedezetlen, illetve jelzálog alapú. Kiválasztása attól függ, hogy mekkora össszeget szeretne felvenni, milyen hosszú futamidővel. Ezeket érdemes körültekintően megvizsgálni, hogy biztosan azt a hitelt válassza, ami Önnek a legjobban megéri.

Fedezetlen szabad felhasználású hitelt akkor érdemes választani, ha gyorsan, egy kis összegű kölcsönre van szüksége. Itt kisebb össszegről van szó, így nem érdemes a futamidőt sem elnyújtani. Mivel itt nincs a hitelintézet felé biztosított ingatlanfedezet, kamata is drágább, mint a szabad felhasználású jelzáloghiteleké. Ilyen például a személyi kölcsön. 


hirdetés

A jelzálog alapú szabad felhasználású hitelt akkor éri meg választania, ha egy nagyobb összegű kölcsönre van szüksége. Mivel itt nagyobb összegről van szó, mint a fedezetlen szabad felhasználású hitelnél, a futamidő is lehet hosszabb. 

Való igaz, hogy ingatlanfedezettel kedvezőbb hitelekhez juthat a bankoknál, de az se baj, ha nincs ingatlanfedezet. Már csak azért sem, mert, a jelzálog fedezetű hitelek esetében számos egyéb költséggel is számolni kell.

Ingatlan fedezet esetén:

  • értékbecslés
  • tulajdoni lap
  • térképmásolat
  • szerződéskötési díj
  • közjegyzői díj
  • földhivatali díj

Viszont, ha nincs ingatlanfedezet csak a szerződéskötési díjat kell megfizetni. Lehet, hogy az ingatlanfedezettel felvett hitel esetén a kamatok alacsonyabbak, viszont az induló költségek magasabbak. Tehát, alacsony hitelösszeg, és rövid futamidő esetén, nem feltétlenül érdemes a jelzáloghitelt választani.

 

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...