Adósságai vannak? Egyszerű a megoldás!

  2017. április 10.

Sajnos előfordulhat, hogy túl sok hitelt vállal, nehéz fizetni a törlesztőrészletet. Az sem ritka eset, hogy észrevétlenül, sok kis hitelt halmoz fel, és egyik pillanatról a másikra adóssá válik. Nagyon könnyű összeszedni sok kis adósságot például áruhitelből. Vásárol 2-3 terméket, esetleg van még mellé lakáshitel, autóhitel, és kész a baj. És ami még tetézheti bajt, hogy ha a szerződés szerinti törlesztőrészletet nem tudja levonni a bank, akkor a késedelmi kamattal és egyéb büntetéssel már-már elviselhetetlen nagyságúra duzzad a kötelezettség. De, ha adósságai vannak? Egyszerű a megoldás, mutatjuk!

 

A legnagyobb hibába sokan ott esnek, hogy egyenként nézve ezek általában kis összegű hitelek, viszont, ha egy családon belül, ezek nagy számban fordulnak elő, akkor törlesztésük jelentős összegre rúghat. Sajnos a könnyű hitelhez jutásnak is megvannak a következményei. De ne csüggedjen, van megoldás. Gyúrja össze hiteleit egy kedvezőbbre, így a sok kis hitel helyett, egy, kedvezőbb törlesztésű hitelre kell koncentrálnia.

 

Adósságai vannak? Egyszerű a megoldás!

Adósságrendező hitel

Mikor érdemes ezt választani?

  • ha több hitele van
  • ha magasabb jövedelmet tud igazolni, mint a régebbi hitelfelvételkor
  • ha jobb lenne, ha csak egyetlen törlesztésre kellene figyelnie

Az adósságrendező hitel nem tartalmaz szabadon felhasználható összeget, illetve az új hitel összege nem lehet több, mint a kiváltásra kerülő tartozás nagysága. Az adósságrendezés tehát, azoknak nyújt megoldást, akik több kedvezőtlen kamatozású, sok esetben rosszul fizetett, vagy felmondott hitelt szeretnének kiváltani.

 

Hitelkiváltás

Az adósságrendező hitel mellett, megoldás lehet a hitelkiváltás is. Ezt akkor érdemes választania, ha egy kedvezőtlen törlesztőrészletű hitele van, és szeretné egy kedvezőbbre lecserélni, például egy lakáshitel esetében. Az adósságrendező hitellel ellentétben, a hitelkiváltó hitel tartalmaz szabadon felhasználható összeget, ha szeretne igényelni, és a feltételek is megengedik. Ez azért előnyös, mert mint a nevében is benne van, szabadon felhasználható, vagyis arra költheti, amire szeretné. Akár egyéb adósságai rendezésére. 

 


hirdetés

Szabad felhasználású hitel

A szabadon felhasználható hitel, lehet fedezetlen, illetve jelzálog alapú. Kiválasztása attól függ, hogy mekkora összeget szeretne felvenni, milyen hosszú futamidővel. Ezeket érdemes körültekintően megvizsgálni, hogy biztosan azt a hitelt válassza, ami Önnek a legjobban megéri.

Fedezetlen szabad felhasználású hitelt akkor érdemes választani, ha gyorsan, egy kis összegű kölcsönre van szüksége. Itt kisebb össszegről van szó, így nem érdemes a futamidőt sem elnyújtani. Mivel itt nincs a hitelintézet felé biztosított ingatlanfedezet, kamata is drágább, mint a szabad felhasználású jelzáloghiteleké. Ilyen például a személyi kölcsön

A jelzálog alapú szabad felhasználású hitelt akkor éri meg választania, ha egy nagyobb összegű kölcsönre van szüksége. Mivel itt nagyobb összegről van szó, mint a fedezetlen szabad felhasználású hitelnél, a futamidő is lehet hosszabb. 

Való igaz, hogy ingatlanfedezettel kedvezőbb hitelekhez juthat a bankoknál, de az se baj, ha nincs ingatlanfedezet. Már csak azért sem, mert, a jelzálog fedezetű hitelek esetében számos egyéb költséggel is számolni kell.

Ingatlan fedezet esetén:

  • értékbecslés
  • tulajdoni lap
  • térképmásolat
  • szerződéskötési díj
  • közjegyzői díj
  • földhivatali díj

Viszont, ha nincs ingatlanfedezet csak a szerződéskötési díjat kell megfizetni. Lehet, hogy az ingatlanfedezettel felvett hitel esetén a kamatok alacsonyabbak, viszont az induló költségek magasabbak. Tehát, alacsony hitelösszeg, és rövid futamidő esetén, nem feltétlenül érdemes a jelzáloghitelt választani.

 

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...