Váláskor ne feledkezzen meg a közös hitelekről, megtakarításokról sem!

  2017. április 27.

Hazánkban minden harmadig házasság válással végződik. Mint tudjuk a válás nem egyik napról a másikra következik be, az egy hosszabb folyamat, ezért nem árt rá felkészülni. Itt nem feltétlenül csak arra gondolunk, hogy legyen egy jó ügyvédje, aki segít, hogy anyagilag jól jöjjön ki a válásból, mindkét fél számára elfogadhatóak legyenek a feltételek. Váláskor ne feledkezzen meg a közös hitelekről, megtakarításokról sem!

 

Szem előtt kell tartania, hogy a továbbiakban hogyan kezeli anyagi természetű ügyeit, hiszen a két kereső helyett, csak egy lesz ezentúl. Esetleg készíthet pénzügyi tervet, hogy havonta mennyit költekezhet. Mennyit költhet például lakásbérlésre, vagy esetleg lakáshitel törlesztésre, ételre, ruházkodásra, egyéb szolgáltatásokra. Ha például hirtelen albérletbe kell költöznie, és egy nagyobb összegre lenne szüksége, a személyi kölcsön lehet segítségére. Mindenképpen keressen fel egy jó ügyvédet, aki jogi képviselője lesz, hogy ne maradjon Önre semmilyen hitel.


hirdetés

 

Váláskor ne feledkezzen meg a közös hitelekről, megtakarításokról sem! 

Dokumentumok

Minden dokumentumot gyűjtsön össze, melyek a házasság alatt keletkeztek, főleg a pénzügyekkel kapcsolatosokat! Olyanokat, mint például, adóbevallás, hitelszerződés, a különféle bankszámla- és értékpapírszámla szerződések, az öröklésről szóló okiratok stb.

 

Hitelek

A válás során közösen felvett hitelek sorsát mindenképpen tisztázni kell. Ha például lakáshitel van, egyáltalán nem mindegy, hogy ki marad továbbra is a lakásban és ki viseli a hitel terheit.

 

Megtakarítások

A közös megtakarításokat se felejtse el! Előfordulhat, hogy akár egy lakástakaréknál, vagy életbiztosításnál kedvezményezett a másik fél. Ilyen esetben fontos átnézni minden egyes szerződést, legyen szó értékpapír- vagy betétszámláról, hiszen biztosan nem szeretné, hogy a volt párja továbbra is rendelkezzen a pénz fölött.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...