Telekvásárlás legfőbb szempontjai

  2021. április 19.

Sokan döntenek úgy, hogy ingatlan helyett telket vásárolnak. Megtalálni a megfelelő telket nem könnyű feladat, és elég időigényes is. Egy ingatlanközvetítő nagy segítséget nyújthat ebben, mert ő biztosan tudja, hogy egy telek esetében milyen kritériumokra érdemes odafigyelni, mik a telekvásárlás legfőbb szempontjai.

 

Ugyanúgy, mint lakásvásárlásnál, egy telek megvételekor is mindenképpen személyesen ki kell menni a helyszínre, és meg kell nézni a telket. A szempontok, amiket figyelembe kell venni:

  • Az első és legfontosabb szempont, hogy a kiszemelt ingatlan tulajdonviszonyai rendezettek-e. Kérjen le egy tulajdoni lapot, és annak bejegyzéseit nézesse meg egy jogásszal.
  • Hol helyezkedik el a telek a településen belül?
  • Hogyan közelíthető meg a telek gépkocsival, tömegközlekedéssel?
  • Fontos a közművek (villany, víz, csatorna, gáz, stb.) megléte.
  • Elengedhetetlen a talaj minőségének vizsgálata és a természetes környezeti adottságok felmérése. Túl homokos vagy köves talajon nehéz építkezni.
  • A telek tájolását is alaposan szemügyre kell venni. Ha a kiszemelt telek mélyebben fekszik, mint a szomszédé, akkor fel kell töltetni. Ha lejtős a telek, nehezebb megépíteni rá a házat, mint egy sík telekre.
  • Az utcaképnél fontos, hogy van-e a járda, le van-e betonozva az utca, van-e a közelben bolt, iskola, óvoda, játszótér. Érdemes a szomszédokat megkérdezni, hogy mennyire zajos a környék, esetleg néhány órát el is tölthet ott, hogy saját szemével meggyőződjön mindenről.


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...