A személyi kölcsön átfutási ideje

  2018. szeptember 17.

A személyi kölcsön rendkívül népszerű manapság az alacsony kamata miatt, illetve az sem egy utolsó szempont, hogy hozzájutni sem túl nehéz, mert a személyi kölcsön feltételei nagyon egyszerűek. A személyi kölcsön szabad felhasználású, így arra költheti, amire csak szeretné. Személyi kölcsönt bankszámla nélkül is igényelhet, viszont ezt nem teheti meg minden pénzintézetnél. Fontos tudnia, hogy a jövedelmet mindenképpen igazolni kell a személyi kölcsön felvételekor, mert ez lesz a kölcsön fedezete. A banknak be kell biztosítania magát a jövőre, hogy a hitel törlesztve lesz. A személyi kölcsön átfutási ideje általában néhány nap, de az is előfordulhat, hogy már az igénylés napján megkapja a hitelt, ha a saját számlavezető bankjánál igényli.

A legkedvezőbb személyi kölcsön kiválasztásához használja a Hitelmax személyi kölcsön kalkulátorát. Több bank ajánlatát találja egy helyen. A megfelelő adatok megadása után, a rendszer kilistázza azokat a pénzintézeteket, ahol Önnek esélye van a hitelfelvételre. Ezzel rengeteg időt spórolhat, mert nem kell személyesen végigjárnia a bankfiókokat.

 

A személyi kölcsön átfutási ideje – Hitelbírálat menete

 • az aláírt dokumentumok és egyéb szükséges nyomtatványok bankba küldése, ellenőrzése
 • KHR lekérdezés
 • munkabér ellenőrzése (3 vagy 6 hónapos munkaviszonnyal)
 • adósminősítés / bírálat
 • szerződéskötés / folyósítás

A bankoknak egy jogszabályi rendelkezés értelmében át kell vizsgálniuk a dokumentumokat, azaz el kell dönteniük, hogy a kiadott pénzük a későbbiekben vissza lesz-e fizetve. A hitelintézetek nem csak az általános jogszabályi rendelkezés értelmében vizsgálják meg a kölcsönt, hanem a saját hitelbírálati szabályzatuk szerint is.

A gyors személyi kölcsön egyik nagy előnye, mint a nevében is benne van, hogy a hitelbírálat nem sok időt vesz igénybe, ezért sokkal hamarabb megkapható az igényelt összeg, mint egy jelzáloghitel esetében, ahol fedezet bevonására is szükség van, így értékbecslésre, illetve egyéb folyamatokra. A személyi kölcsön kisebb kiadásai finanszírozására nyújt megoldást, akkora összeget, mint egy jelzáloghitel esetében nem lehet felvenni. Ha a vizsgálódás során rendben van az igénylő vagyoni és jövedelmi helyzete, megállapítják a kölcsön összegét, aláírják a kölcsönszerződést, és már folyósítják is az igényelt gyorskölcsön összegét. A jelenlegi szabályozás értelmében a bankok 50%-ig engedik elmenni a hitel törlesztését 400 ezer forintos jövedelem alatt, fölötte pedig 60%-ig.


hirdetés

 

A személyi kölcsön átfutási ideje – Dokumentumok

Érdemes előre tájékozódni, hogy milyen dokumentumok szükségesek egy személyi kölcsön felvételéhez, mert ezzel is gyorsíthatja az ügymenetet. Ha a bankba már a hiánytalan dokumentációval érkezik, azonnal meg is kezdődhet az ügyintézés. Szükséges dokumentumok:

 • személyi igazolvány (vagy útlevél, jogosítvány)
 • lakcímkártya
 • adókártya
 • munkáltatói igazolás (egyéni vállalkozó, KATA, EVA esetén NAV jövedelemigazolás és nullás igazolás a cégre és magánszemélyre is; nyugdíjas esetén nyugdíjszelvény és nyugdíjas igazolvány)
 • bankszámlakivonat (utolsó 2-6 havi), ha nem a számlavezető banktól igényel hitelt
 • már meglévő hitelek igazolásai (tőketartozás igazolása)

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...