Személyi kölcsön igénylése bankszámla nélkül

  2018. augusztus 17.

Az egyik legnépszerűbb hiteltípus manapság a személyi hitel. Azért döntenek sokan a személyi kölcsön felvétele mellett, mert nagyon könnyű hozzájutni. Ennek oka, hogy a személyi kölcsön feltételei nagyon egyszerűek. A személyi hitel felvétele mellett szól továbbá, hogy kamata jelenleg nagyon alacsony, illetve, hogy a szabad felhasználású személyi kölcsönt arra költheti, amire csak szeretné, számlákkal nem kell igazolni. Ingatlanfedezet nélkül igényelhető, mert a fedezetlen személyi kölcsön jövedelem alapú. Kevés hitelintézetnél lehetséges személyi kölcsönt felvenni bankszámla nélkül, ugyanis a személyi kölcsön igénylésekor a pénzintézetek többsége előírja, hogy a leendő adósnak folyószámlára érkezzen a jövedelme. A bankok többsége nem fogadja el, hogy az ügyfél nem bankszámlára, hanem kézbe kapja havi rendszeres jövedelmét.

 

Szerencsére, akkor is sikerülhet a személyi kölcsön felvétele, ha munkabérét készpénzben kapja. Léteznek olyan pénzintézetek, melyek bankszámlanyitás nélkül is adnak hitelt. Azok a hitelintézetek, amelyek bankszámlakivonat nélkül is hiteleznek, nem számlára kérik a törlesztőrészletek utalását, hanem sárga csekket biztosítanak az adósnak. Az is bevált szokás ezeknél az intézményeknél, hogy az üzletkötő, akivel intézte az ügyletet, személyesen fog Önhöz kimenni minden fizetési időszak alkalmával.

 

Tehát nem kell kétségbe esni, ha nem rendelkezik bankszámlával, és nem is szeretne nyitni, mert anélkül is hitelhez juthat. Az ügyintézés ugyanolyan gyors és gördülékeny, mintha utaláson érkezne jövedelme. Amit fontos tudnia, hogy amelyik pénzintézet alapkritériumai megengedik a készpénzben érkező alkalmazotti jövedelmet, ott általában előző évi NAV jövedelem igazolást is kérnek a munkáltatói igazolás mellé.


hirdetés

 

Mielőtt felvenné a személyi hitelt érdemes alaposan körbenézni, hogy melyik hitelintézetnél milyen konstrukciókat talál. A hitelösszeg és a kereset nagyságától függően elég eltérő kondíciókkal lehet személyi kölcsönt kapni manapság. A legjobb hitelkonstrukció kiválasztásához használja a Hitelmax személyi kölcsön kalkulátorát. Több bank ajánlatát találja egy helyen, ezzel rengeteg időt takaríthat meg, mert nem kell személyesen végigjárnia a bankfiókokat.

 

Miután kiválasztotta melyik pénzintézetnél fogja felvenni a személyi kölcsönt, azt kell eldöntenie, hogy mekkora összegre van szüksége. Csak akkora hitelt vegyen fel, amekkorát biztosan vissza tud fizetni, és belefér havi kiadásaiba. Akár bankszámlára érkezik jövedelme, akár nem, a szabályozás értelmében a hitel havi törlesztőrészlete nem haladja meg a havi jövedelem 50%-át 400.000 Ft nettó jövedelem alatt, fölötte pedig 60%-át. A pénzintézetek ennél szigorúbb feltételekkel dolgoznak, általában a banki szabályozás a jövedelem 35-40%-áig engedi elmenni a törlesztőt. Ha esetleg már van egyéb hitele, akkor annak törlesztőrészletét is figyelembe veszik, az összes fennálló hitel törlesztése bele kell, hogy férjen ebbe a százalékba.

 

Személyi kölcsön igénylése bankszámla nélkül – Eleshet a kedvezményektől

A személyi kölcsön kamata és a THM-je akkor lehet alacsonyabb, ha vállalja a bankszámlanyitást, valamint az ezzel járó jövedelem átutalást és az aktív bankszámla használatot. Egy ilyen kedvezménnyel a hitelösszegtől függően, a futamidő végéig több tízezer forintot is spórolhat. Általában annál a pénzintézetnél számlát is nyitnak az emberek, ahol felveszik a személyi kölcsönt, és az egész számlavezetést átviszik az új helyre. Ennek oka, hogy a jövedelem átutalása is elvárás a jobb ajánlatért. A számlavezetés akár költségmentes is lehet aktív bakszámla használat esetén.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...